Wednesday, June 17, 2009

Projek Wira Meron punya colour Maaa....

Hai yaaa taukey.. U punya Wira...
Bertemu kembali bercerita projek terbaru kami.Pemilik sebuah wira standart meron colour ini seorang anak muda berbangsa cina, sudah berkali-kali dia datang tapi kami terpaksa menangguhkan kerana bengkel kami agak sibuk dengan kereta-kereta lain yang terpaksa kami siapkan dulu sebelum naik cuti sekolah ni. Dan akhirnya bila keadaan agak tenang kembali tuan punya wira datang lagi. Hari ini sampailah giliran wira tu masuk " sorry ye tauke you punya kereta lambat masuk"
Pemilik wira meminta kami menukarkan bumper depan dan belakang tu dengan bumper fiber glass yang di order dulu. Side skerting tepi kanan kiri ada masalah skit. Proses mencantumkan bodykit ini agak memakan masa disebabkan pintu keretanya touching body dan bergesel dengan side skerting yang kami pasang. Jadi kami kene adjust skit kat pintu dinaikkan sedikit supaya bila tutup tak bersentuh lagi...
Body banyak teruk lekok sana sini

Kena tutup simen pada kawasan yang beralun

Bahagian depan yang disimen tu

Bahagian tepi side skerting kami dah cantumkan

Tambahan Lip belakang berserta RR Spoiler

Kalau nak tau.. Kami kena kerja sampai malamlah... Biasalah costemer nak cepat plak.. Nak tak nak.. Kami kena siapkan malam ni gak.. Kesian kami kerja keras... beginilah kalau nak cari rezeki, kenalah pandai-pandai layan costemer punya kerenah... Alhamdulillah syukur last kerja sampai polish pastu pasang-pasang barang cuci kereta... siap hantar kat owner... Sorry ye gambar gelap sangat... maklumlah dah malam sangat...

Sebenarnya kalau warna hitam nak polish tu susah Polish sampai nampak muka engko ye..

Ni kena tanggalkan baru cat. Pancarkan bawah Sport Light supaya cepat kering

Ni Pose kat tepi. Belum polish lagi
Bonet tu warna hitam.. Pitam lah kau nak polish
Bahagian belakang... nanti jap lagi nak letak Spoiler..
Spoiler belakang tengah biarkan kering.. Berkilat memancar
Esok pagi .. Sudah siap sepenuhnya... baru nampak cerah sikit gambarnya.. amboi bersinar-sinar bonet depan..hah tengok bumper depan dia sebenarnya rendah sangat.. Kene hati-hati sikit kalau drive.
Cuma yang tak kena bahagian tayar... taukey you tukarlah sport rem lah... tak syok la...
Pasang Spoiler macam boleh terbang je kete ni...
Ok ke Ko... kalau pose dari belakang ni...

Terima kasih ahh taukey.. U tak ada complent apa-apa.. u puas hati... hilang penat i smua.. I pun puas hati kalau u pun rasa puas hati... Ok Thanks...
Lepas ni boleh bawak amoi you jalan-jalan naik kereta baru... salah baru cat maaa...

1 comment:

Sound Deadening said...

The Sound Deadening Store offers Vast range of Sound Deadening Mats. Buy our sound deadening for cars are made with high quality of material which make them 100% Soundproof.