Wednesday, July 29, 2009

Autoshow.. Motosikal Honda Wave Airbrush

Honda Wave Air Brush ..
Sudah agak lama kami tidak memaparkan cerita berkenaan Motosikal.. Mungkin ramai kakimotor yang ketandusan idea..Nah kami paparkan sedikit paparan yang lebih jelas dan lebih dekat lagi dalam edisi autoshow motorsikal ..Kami pilih motor yang menjadi pilihan ramai iaitu Honda Wave..
Kesempatan ini kami paparkan 3 buah motorsikal dahulu khas untuk peminat Wave sejati..Dengan Meke-up air brush ia lebih nampak lebih mengancam, Cun meletup walau pun agak standart tapi boleh cari makan beb.. Ramai awek-aweks tergoda ..

Wave berwarna biru muda langit.. dengan imej yang ceria
Warna kuning sepadan dan menonjolkan keserasian
Amboi ade sistem audio plak kat belakang ni.. besarnya speaker
Kiri kanan speaker.. siap pre- amp
Meh zoomm lebih dekat.. boleh bersiar-siar sambil mendengar alunan muzik..
Hah Honda Wave ni colour dia ni amat bersesuaian ...
Dari jauh dah nampak menyala-nyala
Cun gak klu posing cam ni..
Lebih dekat untuk imej tepi..
Zoom lagi kat sebelah tangki imej muka orang kut..
Sampai kat tempat duduk pun dia air brush..cam ne awek nak duduk belakang nanti
Hah Honda ni satu geng group ngan yang atas-atas ni
The rider takes over.. kat seat
Begis ke cengih muka ghost rider tu
Kat kepala Wave pun di spray nya
Tepi tangki minyak.. Gambar ape ni ye? macam gambar monyet atau ungka je?
Pun sama di spray air brush..
Kat seat camne nak duduk rasa sayang palak klu nak duduk nanti

Honda Wave, juga dikenali sebagai Honda NF, Honda Innova (Eropah), dan Honda Supra (Indonesia) merupakan motorsikal kapcai keluaran honda menggantikan Honda Cub yang hanya berkelajuan 70cc... Slow sangat kan.. Dulu Honda Cub guna kerangka keluli sebagai badan utama tetapi sekarang Honda Wave menggunakan kerangka tiub keluli dan set badan yang diperbuat daripada plastik. Enjin Honda Wave tak macam dulu sekarang dah laju..Dengan kelajuan - 100cc, 110cc dan 125cc.

Thanks... Salam takzim dari blog ini.. Khusus pada para peminat Motorsikal autoshow ...Semoga paparan memberi sedikit sebanyak informasi pada mereka.. Sila tinggalkan pesanan.. Komentar.. atau saranan kami cuba perbaiki.. Bagi memantapkan lagi bahan pada episode akan datang di ruang Comment atau Chart Room.. Tq..

4 comments:

AzRi said...

giler hebat dorg make up wave ni..tp bole ke jln?? jpj kasi lepas ker bro?

~0~ said...

giler gegar wave tue...nak naik pun tegak bulu roma....

tp mmg airbrush cun abes

Amir Ariff said...

wah smart2.. aku pakai nouvo LC..

buat lah entri pasal nouvo LC lak..

hans said...

thanks ziarah blog aku
rajin2 lah singgah yer
cantik moto tu