Wednesday, February 3, 2010

Kereta Waja Cat Layang

Cat Layang Kereta Waja Satu Body
Buat pembaca semua... kali ini seorang owner kereta waja telah datang ke bengkel kami.. nak cat layang keretanya sempena tahun baru cina mestilah kereta nampak tiada cacat celanyakan... cuma adea kesan calar , kemek dan berlekuk sedikit....ape pun kami layan aje....Kami simen bahagian yang agak nampak tak ratabanyak jugak bahagian yang nak disimen tu...ehhh sebelah kanan pun ade gak yang nak disimen nya tuPastu macam biasa gosok kereta lah....Lepas tu dah boleh naik undercode ..... seluruh kereta biar kering dulu...lepas ni dah boleh naik colour ... biasalah Taukey azli yang buat sprayBahagian hadapan kerta yang dispray...Tunggu lagi sampai kering .... pastu baru lah cat clear di semburkanWarna dah berkilat... dah timbul dah colour tu....
Yang ni lah rupa kereta tu bila dah siap sepenuhnya....
tinggal nak polish aje sikit....
Owner datang ke bengkel .... dan kami sedang basuh kereta ni.....
Gelagat Mereka kita Terjah ape yang mereka bualkan masa kerja???

Ape pun mereka inilah yang bersemangat Waja..
Terima Kasih pada owner kerana sudi hantar kereta kat bengkel kami.... terima kasih sekali lagi kerana beri kepercayaan pada perkhidmatan kami.... harap owner berpuas hati hendaknya jua...
Segala saranan, pandangan & komen untuk kami teliti .. Silalah diutuskan di ruangan Chart box atau coloum comment.. Thanks

13 comments:

fik-autoz said...

smart ar bro..nt mntk ajar skill mngecat leh x??hehe..ilmu x cukup lg ni.

Naz said...

memang terbaeklah bro... ko erk yg spry cat tu... khusyuk sungguh... jgn tercat tayar dah ler.. hehehehe...
yg bro tukang gosok tu, dua bulan lagi berketak2 lah badan dia.. sila suruh dia gosok kontena pulak... hehehe...
mesti owner waja tu pueh hati dgn servis korang..

jejaka anggun said...

kalo nak cat umah sekali bole?

::FAIZ FARISH:: said...

Korang buat kereta terus nampak macam baru... tabikla kat korang.... nasib baik jauh. kalau dekat, sure aku hantar kete kat korang..............

bujang bakal senang said...

ape beza cat layang dan lain2?

mohamad 'may' yawmon said...

lawanya! berkilat. ni yang rasa macam nak tukar kaler kete ni! berapa ek kos agak2 untuk satria?

pakcik kordi said...

terbaik!!!!member bwh tu mcm tensen lebih aje..kah kah kah!!!

Azam Shah said...

bagus la keje korang..
satu teamwork anak melayu yg petut dibanggakan~
bersemangat waja sentiasa :)

Faarihin said...

memang puas ati ni... tahniahlah bro.. smoga sentiasa sukses selalu.. (^__^)

Nine said...

waja sedapa bawak bro :=)

E.d.Y said...

lama xjengah blog nie

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

bro...cat layang pun kena undercolt ye??baru saya tau..

zain_azuan said...

santik gak kete waja kan..adesh... dah beralih arah lak nie