Thursday, August 13, 2009

Wira-wira Merah Hijau..

kami keliru yang mana satu ye..
Dah lama kami tak buat entry baru.. Sejak -sejak ni banyak sangat kereta yang datang masuk kat bengkel kami. Mungkin dah nak raya kut.. Ape pun kami tak leh nak ambil semua. Takut kesuntukan masa..Tak siap kami kena serang susah nanti.. Kali ini projek kami ialah dua buah wira sekali masuk dan nak keluar serentak plak.. Adus beratnyaa kerja cam ni.. Kami selalu terkeliru antara kedua-dua wira ni..Kedua-dua buah kereta ni seakan-akan sama sebab colour asalnya sama-sama hitam tapi nanti kalu dah dicat sebuah warna Merah Ferrari Spacial effect dan sebuah lagi warna Hijau spacial effect.. kami perasan gak dah banyak pelanggan bengkel yang kami buat kebanyakan dari mereka tetap akan pilih colour merah dan hijau.Musim colour cam tu kut tahun ni.. ok ikuti perkembangan kereta ni ye..

Pemilik kereta Wira JFH 4613..
Buat masa ni kami dah siap simen gosok dan mati colour dulu.. Simen kasar dulu body kereta tu banyak yang berlubang, karat, dan lekok dalam..
Bonet depan berlubang karat..
Bahagian tepi pun sama kiri kanan.. Bahagian bumbung ni kami tampal fiber coz bocor karat..
Side skerting yang kami pasang dan sambung terus tutup ngan simen
Spoiler belakang dah siap pasang


Pemilik kereta Wira WDK 3023..
Kami dah tanya pada owner nak tukar baru tak bonet depan tu tapi dia tak mau..Tengok bonet depan teruk.. kalu cam tu simen je.. habis kami simen penuh..nak buat cam ner..
Bumbung pun sama bocor berlubang..

Bahagian tepi pintu calar panjang..
Nak gosok plak lepas ni.. Baru siap sebelah je sebelah lagi ..
Nanti lepas rehat nanti sambung balik

Ape ape pun nanti kami akan berikan perkembangan terbaru kereta ni ye.. Next entry.. tunggu ye.. Untuk bulan posa ni bengkel kami dah penuh dengan tempahan.. harap memahami situasi dan keadaan tersebut.. harap maaf..

1 comment:

fizasidek said...

salam dari fiza...krete saya mcm lebh kurang,,, mcm krete nie keadaannye...bumbung boco... bonet karat n boco....lau sye nak tmpal n cat brape angaran kos yng saya perlu sediakan.....tq