Tuesday, September 1, 2009

wira merah spacial effect bonet hitam

Wira hitam bertukar merah spacial efect oren lah
Kereta Wira ni datang nak tukar colour dari warna asal hitam kelabu asap ni ke warna merah.. pastu nak pasang side skerting keliling model SE.. kami cuba dapatkan bumper tersebut.. tapi agak lambat skit lah nak contack-contek member-member kedai lain kat mana nak dapatkan.. pasal susah nak dapat tengah nak raya ni.. pembekal sorok bumperlah kerana ia laris dipasaran.. hai macam main sorok-sorok gula plak jadinya.. biasalah kerja-kerja dilakukan time posa ni agak lambat penat beb..

bahagian depan yang kami simen tu.. terukkan banyak sangat lekok..
tunggu bumper depan sampai nak tukar model SE.. kami sudah oderkan
bahagian tepi kami dah pasang skerting tau tapi lupa nak tunjukkan
rear spoiler kami pasang tu... ok lah cari yang simple2 je cantik gak kan
pasni keja-kerja under code dilakukan
kerja kerja caat telah dimulakanletih beb time puasa-puasa ni nak mengecat .. tapi kenalah kerja slow-slow skit
Biarkan kering lah lepas ni ... aku nak rehat jap.. pas ni cat clear plak keseluruhan
Hah ini dah siap.. cuma nak pasang barang je... mana plak pekerja pasang barang ni
hah tunggu betul-betul kering pasal takut tak kering.. pasang barang secara berhati-hati tau
sementaratu aku sedang cat spoiler belakang ni...
spray clear pas tu....
Hah mari tengok ini sini.. merah inipun colour merah spacial effeck
bertukar merah oren skit.. pasal pancaran cahaya matahari dari arah belakang kereta tu Nampak tak effect colour kereta tu... sedikit keorenan kan..
kalu aku cerita je bila aku nak siap pasang barang ni semua...

Pekerja lain plak Polish kenalah buat kasi shining lah
Begini lah rupanya selepas Polish tu... ok tak..
Warna Merah bertukar sedikit masa cuaca redup
Bumper tu yang sudah di tukar... simple tapi agak menarik lah juga


Spoiler belakang yang di pasangPerbezaan antara waktu redup dan waktu panas lihat effect yang berlaku ni
Merah semasa cuaca redup


Ke oren-oren masa cuaca panas..

Thanks pada owner kereta ni ye.. kerana hantar kereta ko ye harap ko berpuas hatilah ye..

7 comments:

Faarihin said...

fuyoo.. ni keta sape ni? cantik gak lepas di cat.. tapi warna merah + hitam tak berpa bagus.. sbab warna tu warna setan.. hohoho.. ape2 pun.. memang cantik lah lepas dah direnewkan.. kalau saya nak uat maintenance kat sini leh dapat free tak? hehehe.. (^__^)

baby_busyuk said...

cik li..ni cat spray jer ker? ader gne oven tak?bajet baper nak cat wira nih?

chotz said...

bro...ni hang punye bengkel or tpt hang keje?
waja full body bape ea? black color

Lya Colours said...

wah x tgk cmne org cat kete
bgs la
bling bling kete tuh
merah noks

Mr.LO said...

semat ar broo..gile ar..salute..nak wat gak tapi aku takde kete lagi..

YuLaN CoQKod0K said...

wah.. smart r bro..
apa lagi warna special effect yg ada?
purple ada x?
yg bl pns nmpk pink, bila redup purple.. ke terbalik ke.. ada x? ke hijo ke? lau da bgtau r ek...

AzRi said...

WA...BRO NI MMG HEBAT LA...pergh ade effect 2...wa..cmni bleh hntr kete kt kdi ko la bro..pergh...kalah mat saleh dlm cite american chopper 2..respek la lu bro..tabik springgggggggg!!!