Monday, January 11, 2010

Autoshow.... Motorsikal 125Z, LC & Nouvo Airbrush celoreng full modifide....

Autoshow Airbrush Tema Celoreng Siap Modifide Habisss...
Salam takzim dari blog ini.....Dah lama tak siarkan segmen autoshow .... Entry kali ini kami cuba paparkan sedikit sebanyak berkenaan motorsikal . Memandangkan banyak yang bertanya berkenaan motosikal, jadi kami cuba mencari pic-pic yang bersesuaian untuk membantu kaki motor mencari inspirasi dan idea tentang modifikasi yang boleh dilaku.. Modifikasi Bukan sahaja dalaman berkenaan prestasi enjin sahaja malah merangkumi penukaran suspension, sistem brek, piping ekzos, Sport rem dan tayar.. Dan tidak lengkap sepenuhnya jika disertakan rupabentuk cover set luaran yang lebih berlainan dari yang biasa sama ade air brush atau sticker.. itupun belum boleh dikatakan sempurna jika tidak di padankan dengan part dan aksesori tambahan lain.. banyak gak modal nak dikeluarkan.. malah ade yang masih tidak berpuas hati dengan tahap modifikasi yang sedang dilakukan.. hai hati manusia mana boleh puas.. ade je yang kurang dimata.. ok harap boleh layan.. Rasanya taak salah kalau kali ini kami siarkan berkenaan air brush pada motosikal.... bagi kaki motor belek-beleklah motosikal kat bawah ni manalah tau dapat inspirasi nak buat kat motor korang....
Bagi kaki solek motor ..Thanks suport ruang segment kami..... Khusus pada para peminat Motorsikal autoshow ...Semoga paparan memberi sedikit sebanyak informasi pada mereka..Tujuan kami bukan sekadar dapat berkongsi minat tetapi dengan ade entry ini kita diharapkan dapatlah kita bertukar-tukar pandangan, berbincang mengenai teori, modifikasi, aksesori dan spare part yang boleh di gunakan..

LC 135 menggunakan sticker airbrush..... member kami Motosikal Konstabel Zulhilmi...
Sekarang senang aje oder aje kat kedai kemudian pasang.... Cun gak dan simple dari Ck DesignSila tinggalkan pesanan.. Komentar.. atau saranan kami cuba perbaiki.. Bagi memantapkan lagi bahan pada episode akan datang di ruang Comment atau Chart Room.. Tq..

15 comments:

AkU said...

wahhh...smart2..aku suke seyh..

Alan said...

smart gak moto wat camni

pakcik kordi said...

uish..gilanya moto2 tu!lawa!ehhe...bengkel korg mesti blh buat kn airbrush gini...=)

Kuwe said...

Ni motor cat lawa lawa. JPJ tahan dok?

Faarihin said...

pergh.. dah macam motor dlm citer mask raider aje.. hohoho.. (^__^)

zain_azuan said...

motor yang colour oren tu santek......

bujang bakal senang said...

gerek..yg len ada?

AZAM SHAH said...

mantap la..
betol2 bg inspirasi :)
suka banget

ayisy said...

salam. peh! gerek sehh...

contilover said...

Pergh.. Cun gak lor motor Konstabel Zulhilmi.. Cayok bro..!

+akufobia+ said...

berapa ni sekali bikin?

fadYGbaek said...

perghh.. style dowh LC tu!
berkenan giler aku. :0

F U N F A B U L O S I T Y said...

makk aihh smart doo-mmg kene kunci extra ni ;D

Ayie said...

Tanya sikit bro, kalau pakai single swing arm, boleh lepas ke dgn JPJ..??

shinwu said...

boleh design dan painting sendiri, saya ada supply airbrush dan compressor
http://shop.ebay.com.my/shin_wu/m.html
teo_h@yahoo.com