Monday, January 11, 2010

Jamming Vol. 6



Jamming Vol. 6
Projek Jamming hujung minggu bertempat di Osama Studio..... Kali ini band kita orang joint jamming ngan band adik kami..... Bukan selalu kami dapat joint band dia orang . Adik beradik jamming bersatu....

Amboi adik aku dan si faiz ni siap posing pose plak...
Lagu kali ni kami pilih lagu slow ikut pilihan group band dia orang lah... kami ikut aje.... banyak lagu dari kumpulan Muse....
Sorry ye Video suasana dalam studio tu gelap
Lagu : Time is runing out

video

Lagu: Reason

video

Emmmm..... Dua aliran muzik berbeza, walau pun agak sumbang dan lari tune skit pada kebanyakkan lagu... ...biasalah kami band baru belajar...

Sila tinggalkan pesanan.. Komentar.. atau saranan kami cuba perbaiki.. Bagi memantapkan lagi bahan pada episode akan datang di ruang Comment atau Chart Room.. Tq..

17 comments:

Frodo Baggins said...

keserasian paling pentinggg ~
goreng ....


>>_______<<

Tunjuk Bintang said...
This comment has been removed by the author.
Tunjuk Bintang said...

kalau jamming dah cukup orang.. ok la tu, kira dah jadi satu group. so layan la aper lagi...

gigil.. menggigil aq...

F U N F A B U L O S I T Y said...

sempoi ah broo...keep it up k? ;D

AkU said...

nice..nice..
keep it up bro!!

Nazz@Purple said...

Nazz tak pandai pasal jamming2 nie..tp bila dgr..menarik2..boleh layan..

Faarihin said...

wah.. best2.. teringin nak jamming gak.. tapi tak reti main alat muzik la plak.. hohoho.. ape2 pun.. good luck untuk masa akan datang.. mana tau.. muncul kumpulan muzik dari geng2 mekanik plak lepas ni.. hehehe.. (^__^)

AZAM SHAH said...

tak reti main gitar..tangan keras..
kalau main benda lain ok la..:P

urmm boleh diperbaiki lagi lorh..
kene rajin jamm la..
kasik pecah studio tuh
waahaha

mohamad 'may' yawmon said...

salam... btw, thanks for reading my post. Insya Allah i'll always comment u back.

+akufobia+ said...

gaya 6.haha.usaha tangga kejayaan.keke.

pakcik kordi said...

cayaLAH BEB!OK TU!SYOK MAA!!!blh dh bikin ALBUM...=)

Jawa a.k.a USERMODE said...

heh... nice try bro.

combination 2 band eh? wah..hebat.. paling susah dalam donia aku rase kalo 2 band combine dan jam/peform serentak. gilelah..2 bassist. camne nak main ada 2 bass. hahaha..~!!!

lagu Reason tuh aku tak brapa minat memang actually so no comment. tapi lagu Muse TIRO tuh, erm... adalah antara lagu wajib band aku dolu. hahahaha~!! lagu warmup.

Komen eh? erm..so far it;s a good try. Drum kena jaga timing dan konsistenkan. Bass kena colaborate ngan drum paling rapat sekali. Bass ngan drum kalo dedua syok sendiri, orang lain pun akan abis juge... hu hu hu.. tapi so far bassist ko takdelah syok sendiri. just aku rase dia cam masih teragak-agak kot dengan bassline dia.

Guitar part, Muse punye guitar memang sangat susah nak follow perfect but korang dah wat not bad juge. So thumbs up for that.

the rest okay dah. jsut remember, main bagus camner pun kalo live tegak cam lampu, tak gune juge. hu hu hu.. so enjoy bile main live ye. :)

Afzainizam said...

Salam takzim dari http://firestartingautomobil.blogspot.com

Thanks pada Tunjuk bintang, Funfabulosity aku nazz faarihin azam dan abang macho pakcik kordi kerana sokongan anda..

Thanks bro jawa kerana nasihat yang amat berguna.
Lagu ni masa lagu warmup. Tu yang still terpacak cam kayu tu… enjin belum panas… lagi pun dia orang kenalah respect skit kat abang dia ni… jaga adab sopan… depan abang…

Dua group band combine lah kiranya macam percubaan... tapi macam bro cakap memang amat susah bila mana instrument muzik lebih banyak digunakan dan bila dah joint bersama perform serentak masing-masing dengan membawa rentak aliran muzik berlaianan . Macam band aku mmg aku selalu main ala-ala screamo style scream metal… Dan band adik aku berentak lain…
Nak dapatkan keserasi dan ade kesefahaman.... Susah tu..... bila dia orang suruh masuk… nak masuk part mana pun aku tak tau…. Hentam keromo aje…. Bedal aje….
Yup… betul tu bila instrument dah banyak masing masing kena bantu membantu dan beri signal yang jelas… antara kita perlu kena jaga timing untuk konsistenkan kombinasi tersebut…. Disini mmg aku akui agak kelam kabut sikit…. Dan teragak-agak part mana yang perlu bertukar….
Lupalah drum tu… kita ade dua orang dari aku dan band dia orang… kita saling bertukar tukar… pasalnya ade lagu aku tak pandai nak gayakan rentaknya…. Tu lah sebab yang tak ikut bass tu… drummer bertukar masa lagu reason dan TIRO…. Berkenaan bassist bassline adik aku fais …. Mereka baru aje baca comment ko dia ucapkan thanks berikan komen yang membina tu…. Tersenyum mereka berdua tu….
Sekali lagi thanks dari sifu bro jawa sudi tunjuk ajar pada try collaborate pertama kami… lain kali kami akan minta lagi pandangan dan buah fikiran dari bro jawa…
Yup next time memang kami ade rancangan sekali lagi collaborate dengan beberapa band lagi… tapi itu pun kalau ade masa free… yang pastinya aku nak pujuk rayu satu band awek bercollaborate ngan kami… tapi nak jamming lagu ape ye….

thanks bro jawa banyak yang aku pelajari….aku tunggu bro naz punya pandangan plak ….

Alan said...

perhh kalau dua aliran muzik berbeza memang susah sikit nak combine. tapi kalau kena gaya, memang best jadinya

izzad b* said...

wah biler nak buat album?nanti post dlm blog k!!

+akufobia+ said...

kita kawan.[http://www.youtube.com/watch?v=wAfUMfCtcDA]

+akufobia+ said...

kerana kita adalah sahabat.[http://www.youtube.com/watch?v=9rUbhw-k9cU]