Wednesday, April 7, 2010

Bengkel cat kereta - Bingkisan dari kami dikala malam...

Kala Malam Bulan Mengambang story...
Al Kisahnya.....Dah Malam ni...Sorry banyak-banyak sejak dua tiga hari ni tak jengah langsung entry blog ni....Ni pun ade masa terluang sikit kami rasa buat sikit entry lah untuk tatapan sikit... kami masih amat sibuk ngan kerja-kerja yang tak ade kesudahan ..... bilalah nak habis.... Alhamdulillah rezeki adalah sikit.... kena usaha siapkan segera... sebabnya dah sesak teruk dalam bengkel.... tak leh keluar tak leh masuk .... Kerja pun terpaksa sambung sampai malam.... Terpaksalah beb.... Orang lain malam duduk rumah kami masih ade sikit perkara perlu di selesaikan sikit malam-malam cam ni....
Maaf gambar pun dah macam hitam putih kelabu asap..
Dah malam gelap lah.. Meh terjah kami....
Kesesakkan bengkel teramat sangat.... Pening Wooooohhhh... Serabut Tak terurus nampaknya... bila nak nak siap belum tau lagi....
Bila Tauke turun padang buat kerja
Taukey Azli sedang Welding body kereta
Woooo Dah macam main bunga api masa raya
Yang Sorang ni dok repair tukar drive shaft .... esok pagi owner dah nak pakai...
Korang tengok kereta dah bersilang sana sini.....
Rasanya bila nak selesai lah dah larut malam ni.... Tak pedulilah orang snap gambar dia...
Taukey pun tak tinggal dengan cat keretanya
Korang tengok sampai dok bertenggek mencangkong lah nak repair kete ni...
Ape pun tanpa jemu terus mengadap dan mengharap agar dapat segera selesai kerja...
Rezeki Allah yang bagi yang paling penting usaha dan syukur atas kurniaannya... Alhamdulillah syukur nikmat tuhan...
~~~Yang Paling Tak Bestnya~~~
Cehh Yang paling tak senonoh nya ade pulak yang sesaja mulut tak insurans dok gatal-gatal cerita -cerita kisah seram sambil buat kerja....Weeehh malaun betul lah bebudak ni.....
Ape pun Kami mohon Maaf andainya kami lama tak ziarah blog kalian rakan alam maya.... Kami masih tetap bersamamu... Sorry berbanyak-banyak ye....
Sila tinggalkan pesanan.. Komentar.. atau saranan kami cuba perbaiki.. Bagi memantapkan lagi bahan pada episode akan datang di ruang Comment atau Chart Room.. Tq..

15 comments:

comel said...

hampeh
matoi2 aku ingat cite hantu
rupnye cite toke yang komited
hhehhe
gambr last ni buat aku meremang!
hahahha

anyway
credit kepada toke korang!
contoh toke kedai...alhamdulillah rezeki masuk kedai korang
banyak betol kereta...

keep your good work guys!
:)=

Lya Colours said...

rezeki mencurah2 tuh
kerja la selagi terdaya

ParkAir said...

memang betul2 sibuk tu, xpe rezeki semua tu..

Mazru Majid said...

salam

takpe bro..mase yg terluang tu tidak lah disia siakan dgn sesuatu yg tidak berfaedah..malahan ianya adalah menunaikan tanggung jawab kpd pelanggan...tahniah..

Naz said...

aku pernah g bengkel yg kul 10steng mlm pun still on. walaupun depa sibuk, tp masih mampu tolong tampalkan taya kreta aku yg masuk paku. bro, makin sibuk maknanya rezeki tu semakin murah. x kisah nak kerja smpai kul 3 pagi pun, asalkan halal. betul tak? :D

::FAIZ FARISH:: said...

Hantu tu btl ke? haha. Look like Funny...

budak kampung said...

hahaha....siap ade hantu lg tu....bro..sowei lame tak jengah blog ko sbb bz nk exam huhuhu.....tp gempak r kowang...mencurah2 rezeki...tp jgn smpai lpe nk mkn...hahaha...anyway aku suke bunge api tu huhuhuhu

lagi satu....actually moto tu dulu cikgu zul punye...ahboon dh beli n modi sket hihihi
cekgu zul dh xmaen dh

baby_busyuk said...

wah..memalam men2 hantu lak...huhu..hantu tuh pon naik bosan ngan toke kedai..haha..aper pon rezeki mencurah2..janji jalan..dah takda besok senyap..:P

AkU said...

tetibe plak an kuar makhluk putih tuh...

fik-autoz said...

biasalh tu bro..keja bnyak rezeki brtambah la tu..syukur2

slmt bkerja.

shahril.hussin said...

terima kasih kerna sudi melihat blog sy
salam perkenalan juga untuk kamu disana

rizal jabai said...

huwaaa..hantu pon kne overtime camnih...hehe

pakcik kordi said...

byk keje tuh!

naz said...

masyuk laju laju bro. rezeki. tapi kalau dengar suara perlahan lahan tu orang takde kaki hahahantu

sha89 said...

wahh rjin btul keje smpi mlm hehe...xpe2 klau ade hantu kcau, bg penyepak je hikhik2! :)