Friday, April 23, 2010

Jamming vol. 8



Jamming Vol. 8
Dah lama tak citer pasal jamming ni .. Masuk Volume ke 8 ni.. Tapi yang ni, sambungan citer jamming yang lepas .. Kita orang muda bersama orang lama bergandingan jamming... Berkumpul bersama bukan sekadar berhibur... Tapi mengiratkan antara yang baru dan yang lama...



Jom sama-sama layan beb....

video

Tak susah pun... Pasal semua lagu evergreen ...


video

yang pastinya zaman-zaman rock kapak punya...


video

Rock Sepanjang Zaman... Malar Segar beb...

Sila tinggalkan pesanan.. Komentar.. atau saranan kami cuba perbaiki.. Bagi memantapkan lagi bahan pada episode akan datang di ruang Comment atau Chart Room.. Tq..

20 comments:

Lya Colours said...

saya suka wings !!! sebab awie so sexy. hahaha
slalu karok lagu opera hidup
waaa best gile
tgu gaji la nk berkarok lagi

comel said...

sume2 tu adalah cerita lama
genre yang hampir pupus tapi bila dimainkan
pergh!menusuk kalbu
masih ingat BPR
diaowang la bagi aku lagend rock kapak...lagu berunsur nasihat tidak dilupa
heheheh...comtohnye
DAJAL...lagu rancak tapi penuh makna

search:amy memang penyeri
wings:awei time tu x agak tarik suara dia...
cube tngok orang atas aku ni ha...siap cakap awie seksi
wakakakakak
lefthanded:man kidal,nash!x de diowang x best band ni

isu rambut tu malu leee dgn mentri penerangan
siap buat siaran langsung nak aibkan band rock kapak ni

anyway awesome entry!!!
keep up!

ParkAir said...

time ni aku kecik lagi x ingat pun rock2 ni. tapi bila tengok majalah2 lama rasa nak gelak pun ada tengok dressing diorang. biasala tu perubahan zaman kan..

Frodo Baggins said...

phewwww ... lagenda!!
hahahhaha hidooopppp rock kangkang!!


>>___<<

E.d.Y said...

yeyeeeehhhhh...idup rock kapak!!!!

sha89 said...

btul2...rock kapak mmg xkan dilupekn...lagu2 dieorg akan sntiasa kekal dlm ingtan kite semua...

jejaka anggun said...

aku still pakai suar sendat. heheh. tp skinny jeans la plak namanya kan....

Alan said...

gua tak sempat nak pakai bebarang tu semua tapi gua sempat layan rock kapak dari radio dgn tv..and gua still sayang rock kapak till this day ahaks..

search & wings, gua salute lu semua sampai gua mati..rock kapak never dies!!

Amy Syaquena said...

salam perkenalan...just follow ur blog..pasni jemput la ke teratak amy ye..

Nabiel said...

huhuhu~
mmg kenangan la rock2 zaman nie~
masa tuh aku kcik2 ag..
duk gila ngan kmpulan search~
sbb cite isabbella~hehehe

Abg Din said...

salam ziarah dari abgdin....

entri menarik ni...

masa dulu, muda remaja la kan... rambut abgdin pun panjang mcm search dan wings tu...

rock tetap rock.... hehehehehe....

rAy jR...@...Aliff said...

lefthanded...perghhhh...terbaek d0wh......gua sukaaaa...hahahaha

Nazz@Purple said...

hehe..rasenye lg isu tu..dorang kene potong rambut..nazz kecik lg mse tu..huhuhu..dulu2 kecik lg nazz dh reti nyanyi lagu isabella...hahahah..

alvin takda rumah harga 8juta.... said...

jom konsert double trouble bos..

Mazru Majid said...

salam..

Pada koi rock kapok tetap beraja di hati,walaupun ada masa koi dgr dan layan band dr luar negara..tp penangan rock kapok ttp subur mekar di hati koi..

*koi minat wings,search,may,lefthanded,rusty blade,sofea...banyok lg lar...

:)

pakcik kordi said...

rock tetap hebat!

budak kampung said...

salam bro...
rock kapak....semangat zaman..........medan ini melahirjan lagenda berdiri atas nama setia....berkorban segala menghibur anak bangsa 80 gelombang kitaaaaaaaa

thnx sbb mengikuti prkmbangan aku.hurm..biase r bro...kite sebagai abg kene r mengalah..kalo kite tak jd contoh kat adek2...kang diorng x hormat kite plak....maknenye kite ni senaseb r ye???hurmm..harap ko berjaye dlm ape jua bidang yg ko ceburi...restu ibu bapa tu penting sebab takde die, kite nak lahir camne kn....

thunbergia said...

sungguh nostalgia kanns,

Lin Creshk said...

Kebangkitan kumpulan2 pop tempatan masa itu seperti kru... elite...nico...feminin... mempengaruhi jiwa anak2 muda ketika itu....

Zaman tu juga berleluasanya lagu2 leleh & tangkap nangis seperti lagu2 lestari... scoin...newboys... lagu2 camni bleh bikin lalak tahap nak mampus sampai bleh bunuh diri sey....

masyarakat semakin suka mendengar lagu2 cenggini sebab kebanyakan lagu2 cenggini senang didengar & difahami... tiada simbolik dan metafora dalam senikata...tak seperti kebanyakan lagu rock...

Zaman tu, bila turun town, ade je budak2 melepak dengan dressing skin head, hiphop, punk.. anak2 muda ketika itu layan gila muzik2 camni.

semuanya kerana inginkan pembaharuan dlm arus muzik... tapi muzik itu semua tak btahan lama... Muzik Rock juga yg tetap bertahan hingga kini..

kita kekurangan anak2 muda yg berjiwa rock... Zaman rock kapak dulu rockers- rockers mula bermain muzik dari umur belasan tahun. semangat diorang kuat.. dari tak pandai main gitar, terus jadi pandai dlm masa sebulan je. Mak bapak mengamuk, itu bukan masalah...

Otai-otai dulu masa mula2 nak naikkan rock, takde sape support pun, tapi camne diorang boleh berjaya? Semuanya kerana semangat.

Syabas bro...buat entri tentang rock kapak ni... wa caya sama lu... lu turun DT ke????

Lin Creshk said...

wa suka entri lu ni bro!!!! hidup rock!!!