Friday, February 4, 2011

Yamaha TZM Modifikasi Coverset

Yamaha TZM ni motosikal two-stroke yg dah dikira sebagai 'lagenda' kat malaysia. dengan kapasiti enjin 150 cc. Walau pun ade yang bercakap “sebesar maner pun motosikal ittteww, kalo hujan turun mesti basah beb..” tak kisahhhhh lahhh apa orang nak kata…Dari dulu aku minat kat motorsikal ni.. Minat mengatasi segalanya…TZM bukan sahaja berkuasa malah mempunyai ketahanan yang tinggi dan sesuai untuk perjalanan jauh. ok nak jawab solan skit...

Soalan trunksz:
tumpang tanya eh bro.Aku de Yamaha TZM 150 taon 1998 standart abis.aku tagged nak Modifikasi kasi rugged motor TZM aku ni? boleh recommend macam mana nak buat.
Jawapan kami:
Semasa kami melayari laman cyber kami terjumpa beberapa modifikasi bahagian coverset motosikal Yamaha TZM..
TZM modifide Coverset
TZM telah di kacuk ngan Aprilia agaknya

TZM Kacuk jadi model Motor Honda Repsol
TZM nombor 46 CAULOISES
TZM ala-ala Red bull
TZM Merah Kuning cantik gak
TZM Kacuk lampu suzuki katana
TZM Kacuk kepale custom R1
Segala saranan, pandangan & komen untuk kami teliti dan perbaiki.. Silalah diutuskan di ruangan Chart box atau coloum comment.. Thanks..

26 comments:

MataHati @ MH said...

paling mengancam bila dijelmakan sebagai R1.. dasat tu..

TZM dah tinggal kenangan

E.d.Y said...

perrgghhh..mmg terbaik la bro....nak hantar TZM aku kat kampung kat ko la..kasi modified sikit..haha

Rozali said...

Assalamualaikum Afzainizam

saya ada cup cai ajer

moga dipermudahkan segala urusan rakyat kita di mesir

Wassalam

::FAIZ FARISH:: said...

serius, sebenarnya aku teringin nak moto mcm tu... tapi hm... mimipi je la kot.. haha
mak aku marah kalau aku beli. dia kata jgn harap aku jumpa lg moto tu klu aku beli.. hahahaha
dia sayang aku, sbb tu dia tak nak aku mati eksiden moto... hahaha

mie said...

suzuki katana menarik tu..
eheheee

Mohd Ridhuan said...

memang terbaik la...
sama-sam kita mendoakan keselamtan dan keselamatan rakyat kita di Mesir...
insyaallah...

hysman said...

penah gak bwk moto nih...
gempak abes org kg tgok..
padahal moto pinjam jer...
tp yg standard merah tu pon kwn dah rase cantik kot..

modified yg 1st tu mcm moto satria baja hitam daaa..
hahaa

nas said...

maak aii
mengancam je motor2 yamaha yang telah diubahsuai n cat tu
nampak cm motor watak2 hero citer jepun plak...
hehehehhee

harap2 keselamatan rakyat malaysia di sana sejahtera..aminn...


aku kemalangan terlanggar bangla! kecewa dan trauma

ijam ismail said...

huhu...style gler moto2 2 smua...
kalo dpt 1 mmg best~~
=D

Farhan Zulhusmi said...

menarik gak kacukan nie....
ada xkacukan lc???
mana nak dpt barang2 dia erk....
ada lah sahabt bertanya bergini....

Miecyber said...

Memang popular model nie...

Di serang babi hutan

Betta sp said...

bole pulak kacuk2 nie, tapi mmg smart la kalo modified tzm nie jadik mcm motor lain. stakat nie xpenah nmpak lagi motor2 lawa mcm tue tgh jln

Tunjuk Bintang said...

dah x naik motor dah, motor tu tinggal kat bawah flat jer dah sebulan sejak adik aq masuk IPT, xder saper nak pakai. nak jual boleh? hahahahhahahaha
kembali berkunjung...

Alan said...

motor tu lawa kalau stiker penuh satu body..baru nampak garang.

NICK IRFAN said...

perghh! sempoi la...

Azurina Indah said...

thanks sudi visit jarumasindah.blogspot.com

agak-agak cun tak kalau aku bawak motor camtu...fuiyoo..

nabilah_2908 said...

wah...smart juga bila di kacuk kan.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
BIRTHDAY DD

Hanisah Safian said...

owwwww mcm cantek la plk! hahahaha

Sham said...

tak boleh terima betul tz kacuk ngan honda..musuh abadi tu bro...huhu...

AngahSayang2314 said...

kalau jual moto tue kat angah berapa broo??? hehehee

lalink7 said...

jth cinta sekejap dengan TZM tuee..soo colourful...

budak kampung said...

kalo vespa aku nk modified jadi superbike leh x??keh3

Herry The Orry said...

sempoi ......ingat nak ambik tzm sebijikla.....

azri rusydi said...

bro mane nak tmpat nk buat custom ri dengan honda tu ye?

Muhd Fauzad Ahmad said...

salam bro.. mohon jasa baik kiranya dpt beri infomasi utk dptkn coverset blkg gmbr yg pertama tu..? boleh whatsapp sy di no 0143332875

Izuan Isa said...

Salam bro.. Agak2 bpe kos Nk buat moto sebijik mcm tu... Ngancam tgk.. Bpe RM eh?