Friday, December 4, 2009

Cat layang Kereta Honda

Kereta Honda kasi bikin cat layang...
Salam Buat anda semua... Kali ni nak ceritakan pasal cat layang kereta Honda...kami dapat tempahan bikin cat layang balik kereta honda.... Owner kereta ni dah lama dah nak hantar tapi kami tolak... walau cam ner pun tak sedap nak hampakan orang.... kata orang rezeki jangan ditolak...Tu yang kena kosongkan satu tempat spay..... Siap pasang Side skerting keliling dan cat

Ade satu petak kosong untuk kereta honda tu.... tapi tunggu punya tunggu malam baru kereta ni sampai....Hujan plak.... tapi kami teruskan ngan kerja-kerja simen.....Bonet belakang kami tampal sikit...Banyak gak nak kena simen ni.....Kena siapkan malam ni untuk kerja-kerja simen ni.....Zoom sikit.... nampakkan Esok dah siang baru dapat gosok kereta ni.....Pastu cam biasa bungkus plak.....kali ni boss nak cuba Teknik yang baru dia pelajari dari sebuah bengkel cat lain... hanya boleh digunakan untuk cat layang sahaja... banyak kena bungkus tapi yang mudahnya tak payah buka tanggalkan keluar part kereta.... pasalnya kereta honda amat sensetif bila partnya di tanggalkan... takut rosak...
Kali ni kami gunakan teknik lain sikit cat satu bahagian ke satu bahagian.... eeeemmmm memang dapat cepatkan masa tapi kerjanya agak renyah... banyak kena bungkus dan buka balik... kira tu yang leceh sikit...Taukey azli agak tekun sikit menumpukan teknik tersebut...Zoom sikit..... tekunnya... agak tak boleh diganggu ni....Pastu beralih plak cat kat bahagian belakang sampailah seterusnya siap satu bodyDan hasilnya.... setelah siap jemur kat luar Lepas kering ni nak polish plak... tapi kalu tak polish pun dah nampak kilatkan... Alhamdulillah siap satu kerja ..... Thanks pada Owner kereta ni kerana menghantar kereta kat bengkel kami....moga anda berpuas hati ye....

Kira Untung Sudah Lah....
Meh kita terjah ape lagi isu hangit kat bengkel kami ni.... Masa waktu rehat...nampaknya Taukey azli tengah kira keuntungan lah tu.... jadi dengarlah perbualan antara mereka....Gambar mereka telah di snap secara curi-curi....Tanpa dia sedari ..... Rupanya Taukey Azli ade niat nak beli kereta baru.... Patutlah kedekut pahit sejak-sejak ni...Tapi ade plak yang menyampuk.... tak sayang mulut beb..... Cehhh... Perli lah tu.....Gambarnya terpaksa di gelapkan sikit supaya boss tak kenal....Ape pun cam tu lah gelagat antara kami semua warga kerja fire starting masa dok berehat....

Segala saranan, pandangan & komen untuk kami teliti dan perbaiki.. Silalah diutuskan di ruangan Chart box atau coloum comment.. Thanks

15 comments:

lanz_evo7 said...

duit nk beli kete kuda eh..

E.d.Y said...

siap promote pekerja ke??hehe..

fik_autoz^^ said...

fulamak,smart oooo...sy mnat honda civic mcm tu,model apa ea?nk kumpul duit beli sebijik mcm tu..huhu

jalak lenteng said...

smart ahh..aku nengok smooth je keje koang nih..fight sket ngn geng2 mata sepet nih..

nanti kalu gua ade keta..sanggup gua p tempat lu..huhu

jejaka anggun said...

cun beb. tahniah.

fik_autoz^^ said...

salam...
oleh kerana bro ni pminat lagu rock2,sy nk tnya cket boleh ke?huhu..sy nak cari 1 lagu ni,tp tajuk x taw la tp lirik ada la

bro dgr ye,mungkin bro taw tajuk lagu ni boleh la sy cari nnt..haha


KITA ADALAH INSAN,BERBAKTI PADA DUNIA AKU DENGAN CARAKU YANG SEDERHANA..KAU DAN JUGA AKU SAMA SAHAJA BEZANYA CUMA AMALAN KITA...KAU DAN JUGA AKU SALING PERLUKAN OHH CINTA YANG MURNI SEBAGAI INGATAN YANG TULUS DIHATI DEMI MASA DEPAN,JANGAN DIHANCURKAN HIDUP YANG INDAH INI AKIBATNYA MERANA....JANGAN HANCURKN HIDUP YANG INDAH INI AKIBATNYA MERANA....

sekian,terima kasih..

zain_azuan said...

peh.. mang berkilat la kete honda tu.. tahniah.....

Tunjuk Bintang said...

pergh.. keter kuda tu ko nak spray gak ker? atau ko nak oter jadi kater honda plak. huhuhuhuhu... wah sekarang aq tengok makin banyak keter ko dapat wat. bisnes makin maju ni. usaha terus bro..

AzRi said...

oh terase den..den awek dh le xdo..haha

wanshah said...

berape lama tempoh nak cat kereta tu bos?.. officemate sy cat kete wira dia, dah la bayar duit siap RM1800. 2bulan plak tu baru siap. dh dapat kereta, cat atas bumbung plak mengelembung. nasib malang betul.

p/s: jom melawat, follow me n share link di TKSB.
http://wanshah87.blogspot.com

pakcik kordi said...

hahaha...boss kira duit syiling..kah kaH KAH!!!!best!!

wow ..dlm ujn masih buat kerja..mmg best la korg!!!

semoga terus bertambah rezeki beb!!!

Faarihin said...

Salam..

pergh.. sememangnya saya teruja sungguh dengan hasil kerja di bengkel ni.. memang mengancam lah... tahniah2.. smoga bertambah maju jaya lepas ni.. tengah berangan nak antau keta kat sini gak nanti.. huhuhu.. (^__^)

i'm_siCK_n_tiReD said...

wahhh..cayalahhh...

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

sesekali cuba tunjuk keta myvi lak..

wanshah said...

yup, sesekala tunjuk la kete myvi plak bos. ngn bodykit yang menarik2 skali. mana tau kalau terpikat, bleh sy hantar myvi wife sy untuk tukar bodykit. :-)

p/s: jom melawat, follow me n share link di TKSB.
http://wanshah87.blogspot.com