Saturday, December 26, 2009

Touch up Kereta Kancil Accident

Kereta Kancil Accident Touch Up balik....
Salam dari kami.... kali ini seorang kawan baik kami telah datang ke bengkel kami untuk repair body kereta kancilnya yang teraccident.... menurutnya kereta kancilnya tersodok kereta hadapannya menyebabkan bonet depan terlipat... tapi mujurlah tak teruk sangat....Dan mujur juga bumper hadapan tidak pecah...kereta tersebut kami ketuk balik dan terpaksa ganti tulang tengah kat bahagian bumper yang bengkok habis...Kami hanya tolong kawan sahaja... kami bukan AhLongSepert biasa setelah kerja ketuk selesai kami akan simen dan gosok balikGosok bahagian tepi fender kiri kanan dan bonet tersebut....Pastu gosok dengan kertas simen halus plak untuk mati colourKerja-kerja bungkus plak bahagian hadapan kereta tersebut....Dari bahagian fender tepi kiri, bonet depan, bumper depan dan fender kanan... dah bersedia untuk di spray touch up kembali..Kemudian Taukey pun mengambil alih tugas tersebut....Spray bahagian tersebut.... Selepas tu baru boleh spray clear plak....Dah siap cat biarkan kering plak....Dah kering barulah Polish bahagian yang telah di spray tu... kasi lebih kilau sama dia...Bahagian tepi Kanan fender.... kami dah repair dan spray...Bahagian kereta kiri pun dah siap di kerjakan....Pastu basuh kereta....Biarkan benar -benar kering Zoom ....Dah siap pun.... dah boleh panggil owner datang ambil kereta kancil tersebutTerima kasih ada kawan baik kami... kerana sudi datang menerima perkhidmatan bengkel kami.. Diharap kamu berpuas hati dengan hasilnya... Ape pun kami buat seadanya untuk kamu...
Cerita Seloroh si Along bersama gelagatnya.....
Mari berkenalan dengan Along .... Alhamdulillah Along merupakan pekerja yang sangat rajin ... cuma satu aje meh lihat seluar yang dia pakai.... seluar Boxer lagi.... ( tanpa mereka sedar Snap lenser paparazi terjah korang lagi)
Ape tuuu?? seluar Boxer atau kain pelikat.... Time cuti panjang cam ni... Musim banyak mak bapak membuat majlis khatan untuk anak -anak mereka.. meh kita tengok lebih dekat lagi... ZoooommmmSekarang cuti sekolah... musim bebudak berkhatan..... Bayangkan kalau si along ni yang dah besor cam ni baru nak berkhatan... waaaargghhhh.... Selamat menginjak ke alam dewasa..... Tengoklah perbezaan antara kedua-dua gambar tersebut.....Alahai Along..Kerja tetap kerja beb.... korang tengok seluar boxer yang dia pakai dah macam kain pelikat ( macam gambar kanan tu)... kotak- kotak..... cuba korang bayangkan macam mana kalau dia bekerja dengan pakai kain pelikat aje.... hah serupa macam orang berkhatan aje.... Jangan marah ye Along....

Segala saranan, pandangan & komen untuk kami teliti dan perbaiki.. Silalah diutuskan di ruangan Chart box atau coloum comment.. Thanks

16 comments:

jejaka anggun said...

masuk angin beb. best. sejuk.

zain_azuan said...

huhu..ader jerk usikan... hehehehehe

pakcik kordi said...

kah kah kah!!!!bengkek aje along tu tgk...hahahahah....

pelanggan mst puas hati dgn perkhidmatan korang....=)cayalah beb!

Nine said...

salam rim lawa bro..masuk ngan warna cat...:]]

sukns said...

ok gak kalau bengkel wat pakaian seragam kain pelekat hehehee

Eazy Izzuddin said...

wah...
lawa kancil tu jd
;D

Faarihin said...

wahaha.. sekali memang ada aje yg pakai kain pelikat sambil uat koje camtu.. hohoho..

wah.. hasil2 kerja kat kedai ni memang mengagumkan.. best je tgk..

AZAM SHAH said...

wakakakka!!
boxer cam kain pelikat..x boleh blah lar!!
tp hasil keje korang nih cantek meh...

AzRi said...

sory la bro...ak bnyk urusan r..nk settle kn sblom smbg stdy ni..mmg xde mase nk update blog..sory sgt2

ahmad fais ishak said...

mnarik! tq!

Naz said...

hahaha... lawak lar bro.. teringat iklan wimax tu.. potong!!!! :p

rAy jR...@...Aliff said...

caitt..ksian d0wh mamat tu jdi mgsa..hhahaha

Lissa said...

brapa kos kalau nak string balik besi chassis kancil? bengkok selepas eksiden, melanggar keta kancil jugak..

Lissa said...

kancil ak tu, tayar sbelah kanan mcm tertarik ke belakang ckit disebabkan besi chassis bengkok tu.

Si Pencari Nur said...

Salam. Saya nak tanya berapa kos untuk cat fender/mudguard kancil belah kanan untuk warna gold macam gambar kat atas?

gstringboy said...

kalau si along tu pakai boxer pn ape salah nye kn..seksi jgk hehe

ramai jgk yg skrg ni kluar g kedai or jalan pakai boxer je hehe