Wednesday, March 24, 2010

Yamaha LC 135 (edisi kurang panas)

Cerita Yamaha LC135..
Salam Bro...
Maaf lama gak saya tak update…Kali ni saya nak bawa satu topik berkenaan Yamaha LC135 yang tengah top di jalan-jalan raya sekarang....Ade orang kata Standart aje (LC first edition) tukar spoket 37-15 ..motor ni paling maksimum pun boleh pi 170km je..setakat 125zr klu main 2km, bleh cucuk angin lg..boleh tapow 125z stendert cume dgn 500meter je.... emmmm betul atau tidak tak taulahkan.... itu orang kata... Kalau perjalanan long distance pakai rk-m 428 saiz 39-15 tu dh sedap dah tu… tak yah lah nak bawak lelaju... bahaya...

Kita tinggalkan cakap-cakap orang tu... kami nak bawak korang tinjau seorang kawan pengunjung blog kami http://budakkampung39.blogspot.com/ (klik aje) mari lihat motor LC dia ... bukan ape aku terkagum lah pasal aku bukan berminat pada kelajuan tapi pada modifikasi motor bro ni.... itu yang terpanggil nak buat entry pasal LC ni.... Bro budakkampung sorry harap diberi keizinan aku menatap wajah motor ko ni.... Bukan bertujuan ape cuma aku nak kongsi pandangan antara kita didunia blog... bukan pada kelajuan tapi minat mendalam aku berkenaan modifikasi luaran sahaja....
Motor ni dah kira ok ape... aku kalau bro tu nak bagi kat aku ... aku ambik... berapa agaknya dia perabih modal nak modifide jadi cam ni ye.... kagum-kagum aku melihatnya...
Siap coverset airbrush .... kalau masuk autoshow pun boleh jadi tumpuan mata memandang lah.... oh ye... aku tertarik pada bahagian roda depan dan belakang
Full set Single arm, Auto chain tensioner, Yss punya suspension dan nampaknya footrest tu... wahhh kagum beb....
wooo tamaknya Double disk brack tu... siap caliper lebor tu... absober front fork keemasan....
Bahagian belakang tu tu disk dan yang aku jelous tak tahan tu pada ekzos yoshimura (bukan murah) uuuhh dengki aku melihatnya...

Part-part yang boleh kita dapati.....
Ok lah cukup tu... Kepada kaki motor kalau korang nak modifide motor LC korang tu.. Lihat kat bawah ni
Secara basicnya kalau nak modifide LC ni banyak gak belanjanya.... Jadi Startlah dengan kemampuan yang ade.. ikutlah keperluan jangan kehendak menguasai fikiran... Step by step lelama complite lah keseluruhan
Part-part seperti dibawah ni..... Korang carilah sendiri... ini basic aje tau...

Lagi Modifikasi Motor LC
Seperti biasa kita tinjau Koleksi Pic yang ade... Mari-mari kita lihat ape yang dia orang buat pada Motosikal Yamaha LC 135 mereka.... Kita terjah satu persatu...



Risiko Yang Harus ditanggung
Risiko yang menggundang...Sape yang pakai motor ni memang jadi buruan mata yang memandang...
Sapa ada cara nak jaga motor dari kena kebas??? Coz kalau mangga besar pun ada juga mamat nak try bukak.Jadi kami nasihatkan pakai mangga besar, kalau cap ayamm…tak guna…modal lebih skitt.. lambat skit mamat kebas nakk curi… Sesiapa yang melihat kejadian kecurian pecah motor atau curi part motor mohon lapor kepada pihak yang berwajib.
Apakah peranan kita? Peranan saya & peranan "ANDA" ???apabila tersempak dgn kejadian yang sedang berlaku seperti ini, call saja "999". Disamping tindakan patrol car yang lebih cepat
Kepada semua pemilik motorsikal diingatkan supaya menambah kunci keselamatan tambahan bagi motorsikal masing-masing dan dipasang alat penggera.

Segala saranan, pandangan & komen untuk kami teliti dan perbaiki.. Silalah diutuskan di ruangan Chart box atau coloum comment.. Thanks.

18 comments:

Mazru Majid said...

hebat jugek motor tu bro..kagum la koi tengok kawan tu modified..mmg nampak ganas abis..

respek ar..

fik-autoz said...

nice ntry bro..

erm,itulh bro jnayah curi mncuri makin berleluasa skang..nk kna hati2 slalu

~0~ said...

aku pakai lc gak....tp standard je...hahahha

pakcik kordi said...

gila la gua kagum!!!!perghh!!!semart mototr!duit pon byk habih!!hahaha...

kamen rider pojaan hatiku!!!

Alan said...

lc memang smart

comel said...

ahahaha...
kat tempat aku mase cuti sem
ade kawan aku brake pump dia kena curik...
x paham aku macam mane la orang boleh masok
kolej kediaman aku n curik part2 moto nih

LC135
chantik...boleh bikin macam2...
tapi sampai JPJ...chabot!!!
heheheheh


melihatkan sales LC ni naik mendadak..
aku rase satu hari nanti mungkin
rxz...125...akan senasib dengan TZM
berita baik...pasal global warming menjadi isu besar...heheheh...asap2 2t da kurang jadi
Malaysia sejuk la siket

hehehehe

rizal jabai said...

dasyat2..mmg superb...

impian mmg nk modified camnih..

tp nk korek duit kt celah mane lak an..


insyallah lau ade rezeki..aku nk modified moto aku siap ade bumbung..haha

budak kampung said...

salam dr aku dr budakkampung...
sebelum pape, aku nk bg pantun dulu...

sungguh indah bunge raye,
harum semerbak mengusap dade,
jgn berlumbe di jln raye,
trek kan ade.....

huhuhu
thnx bro coz entry kali ni ade moto aku....anyway moto aku tu tak bape gempak...byk lg moto gempak2 kt luar sane tu...thnx a lot...terase dihargai plak...

pd kengkawan, jgn le berlumbe...kalo nk berlumbe, cr trek...bru dpt kepuasan....:-)

maybe ahad ni aku jd g UTM....so tegor2 la kalo jmpe....aku perlukan pendapat dr semua kengkawan...thnx

rAy jR...@...Aliff said...

moto aku mna weyyy...aku nk gk gmbr moto aku dlm post ang..hahaha

comel said...

wei
buadak kampung ni kawan lamee laaa!
dak matrik johor...
woit iwan...

ParkAir said...

abang aku pakai LC skang, jeles gak aku melihatnya. tapi xpe aku pakai BLM, lagi bestt!!

Marzukie said...

aku dah tengok entry ni... wah demo makin lama makin hebat.... entry LC ni banyak yang ko ketengahkan isu-isu info tak pernah demo lupakan siap dgn nasihat lagi... bagus tu...

dalam menyampaikan masej ko selitkan dgn naasihat... caya lah lu

Jalak lenteng said...

hahaha..ilmu yang bagus..nak tanye..kalu LC masuk sport rim kawasaki AR80 sedap tak ? senang tak?..

E.d.Y said...

LC mmg best..selalu bawak meber punye...laju beb..hehe

F U N F A B U L O S I T Y said...

lc-hmmm kalo nak beli mmg fikir byk kali
sayang kalo jadi ape2
letak dalam umah pun leh hilang-kalo nk letak kat luar ape lagii huhu ;D

Tunjuk Bintang said...

im back..

Woofer Storm said...

bila nak dpt beli LC ni bro,heeeehe cun laaa^^

Dia Yang Tidak Bernama said...

salam bro, double disc tho pakai sport rim ape ? engad na buad double disc jugax lha, :D