Tuesday, March 2, 2010

Sticker Cermin Kereta



Pasang Sticker Kat Cermin Kereta .....
Salam Takzim pada semua .... Kali ni tak tau nak ceriter ape... Cuma nak kongsi pasal pemasangan sticker kat cermin kereta.... Nak buat sticker bengkel kat kereta sendiri... ini kira salah satu cara kami nak promote lah bengkel kami... kiranya iklan free bergerak... Sapa lagi yang nak promote kalau tak kat kereta sendiri kan....

Oklah First.....Pilih Colour yang rasanya sesuai nak buat stiker.... banyak sangat colour pening gak nak cari yang sesuai...
2nd... Past tu print logo dan potong kertas sticker tu..... susah gak nak potong sticker tu....
3rd.... Ukur cermin dan tandakan kawasan yang nak ditampal tu.... kena adjust lah...
Pastu Spray sikit cermin tu dengan air sabun .... Supaya senang nak adjust center sticker tu.... Pastu tarik plastik pada stiker dengan berhati-hati... perlahan-lahan.... kena ade kesaabaran sikit....
Last sekali kenakan sedikit haba suam-suam kuku... supaya stiker tu dapat lekat ngan sempurna..... cuba korang lihat kat bawah tu dah siap pun..... promote beb....
Lain plak nak ceriter ni tapi pasal sticker yang lekat kat cermin kereta gak.... Emmmm ape kes pasal sticker ni ye....
Korang mesti pernah tengok sticker kereta yang macam kat bawah ni kan? Maybe kat kereta polis ke, lori polis ke tak pun kat Uptown. Tak caya? Tak kisahlah branch mana satu, pastu cari kedai jual sticker kereta, gerenti ada jual.....

Kalau korang letak sticker ni kat kereta korang, gerenti takde sapa berani nak saman kereta korang, even POLIS sendiri lah. Kira anda yang paling hebat .... kononnya...
Tak caya lagi? Korang tengok video ni pastu korang buat konklusi sendiri.
Sila lihat video di bawah ini
....Klik Aje Video ni....


Amaran keras... Jangan menyalah gunakan Sticker PDRM, Tentera, JPJ, Kastam, Bomba , Peguam atau lain-lain Kementerian tersebut untuk kepentingan peribadi.... Ianya sama sekali tidak dibenarkan

Segala saranan, pandangan & komen untuk kami teliti dan perbaiki.. Silalah diutuskan di ruangan Chart box atau coloum comment.. Thanks

17 comments:

naz said...

haha memang cari nahas la kalau kantoi. kena buat pass berkerja dulu kalau nak buat baru real :)

Lya Colours said...

oh kalo camtuh untung la polis xpayah beli kupon parking
dpt parking free kan
what the (*&&^%^%$#
not fair kan

Nazz@Purple said...

xleh ke..pak cik nazz tampal sticker penjara batu gajah kat keta nazz..coz pakcik riso nazz kan pompuan drive sorang2..dia kate kalo tmpal..xberani org nak kacau..tp sebenarnya salah eh..huhuhuhu

Naz said...

agak2 yg tampal sticker pdrm tu bukan anggota polis. depa nak kasi majlis bandaraya x berani nak saman parking...
thanks for sharing... :D

Alan said...

ikut selera tekak masing masing ler nak tampal ape. kena saman atau tak, itu tangung sendiri.

aku setakat ni cuma lekat stiker pemuda umno je heheee

pakcik kordi said...

huhuh,...ade org bg stiker jpj..tp tk berani nk psg....

cina yg rakam ni gayanya marah betul....

mohamad 'may' yawmon said...

hahaha! pasang jer pakcik kordi, bila lagi nak pasang kan? tak pun, kalau nak letop, buat sticker muka sendiri. tampal besar2 kat kete. baru masyuk! =p

ParkAir said...

aku berani tampal stiker Arsenal je. kalu yang polis2 ni takut kena dakwa je huhu.

jejaka anggun said...

kalo nak sticker tulis jejaka anggun bole?

Mazru Majid said...

wah caya la bro..hebat ade bengkel sdr..semuge berjaya sbg usahawan di dalam bidang yg kau ceburi..aku doakan kejayaan mu,amin..

E.d.Y said...

bagus gak idea tu..haha

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

bro...
kalau ada ruang waktu..crita skit salasilah kereta civic honda..

Naz said...

apa2 pun sticker road tax paling HARUS... kan best kalo x payah bayo road tax mcm kat brunei tu.. hahahahaha....

Dak Wan® said...

Huhuhu.... sticker ni kena tgk kereta dan pemandu gak. Tak kena gaya, sangkut nanti lagi parah! - Just my 2 sen

F U N F A B U L O S I T Y said...

wohhooo-dashyat tuu sticker-mmg identiti sendiri lah ;D
sorry lama tak myinggah kat sini-agak sibuk lately ;D

Azam Shah said...

cool laarh wat sticker tuh..
eheh tu kereta ko ker..
dasyhaattt :)

eL-Hunaif ™ said...

kalau bukan anggota polis pasang sticker nih boleh disaman RM300