Tuesday, May 18, 2010

Bengkel cat kereta... kerja selagi boleh keja

Jauhh merenung...
Kerja kat bengkel sekarang... Harap maaf sejak ni kami memang agak sibuk sikit nak habiskan kerja-kerja tergendala tempoh hari... Jadi kena push cepat sikit dan running secepat yang mungkin...Seperti biasa kena pergi kedai bancuh cat dulu, oder cat kereta owner... pilih colour kereta yang di tempah..
Mari tengok Catalog cat..
Colour untuk kereta Produa

Colour untuk kereta Proton
Colour untuk kereta Nissan
Mari jengah bengket cat kereta kami ni..
Yang ni kereta owner mintak cat semula... Owner pilih colour merah ala-ala Dunhill. tapi agak tertangguh pasal kereta lama kan banyak nak kena tampal simen dan ganti part baru ..kerja agak tertanguh gak pasal karat teruk nampaknya.. tapi kira dah nak siap dah tu...Kat bengkel macam biasalah kena bungkus kereta nak cat... Dah siap jemur kat luar .... entah bila lah nak kering... Cuaca nampaknya cerah... masa sesuai jemur kereta..
Warrrgghhh .... mana lah bonet belakang ni dah tempah tapi tak sampai-sampai....
Tinggal bonet belakang aje tak sampai lagi....
Tak pe lah biarkan kat situ dulu... nanti sambung balik kerja... Owner kereta Nissan ni pun mintak touchup balik kereta ... kereta ni tak banyak masalah tu yang siap cepat..kereta dah siap pun.... Siap hantar car wash, siap basuh dan tinggal tunggu owner sampai ambik aje... Dia bayar tinggal serah kunci balik aje....
Biarkan parking kat belakang bengkel... Tunggu-tunggu owner tak sampai sampai...
Harap harap owner datang check balik ape yang tak kena, ape yang kurang... harap tak ade masalah dan harap owner puas hati...
Ceriter Dalam bengkel lain plak ... Taukey sedang cat kereta... Owner kereta ni mintak cat balik kereta saga dengan colour biru subaru... Mungkin gak siap minggu ni kalau tak ade ape-ape...Taukey Azlie sedang mengadap cat... tak toleh langsung pun...Sedang dalam proses cat clear nampaknya.... Shuuuttt jangan kacau...Uhhh ... dah siap dah.... biar kering sekejap.... Taukey Azley rehat... makan tengah hari seng sorang... Hah yang ni owner mintak cat kereta termasuklah side skerting tu... pada asalnya kat fender depan tu kemek rosak tak taulah ape yang owner langgar tapi dah ketuk dan repair balik... dah siap cat pun... Wehhhh ko asal ambik gambor mesti muka ni ade... Tak payah lerr ko nak berlakon.. Yang ni bombamana plak ni... ok dia ceritakan kat bahagian mana dan macam mana nak repair...
Dah siap tinggal ambik gambar aje.... dan lepas ni nak polish balik kasi kilat...

meh pusing belakang kereta ni... nak tunjuk skerting belakang tu aje...
Harap owner kereta ni nanti datang ambik kereta puas hatilah... kena jaga costumer jangan ade complent cukuplah... biar costumer bawak keluar kete dari bengkel dengan hati senang... itu aje harapan kami...
Ape yang jauh merenung...
Emmm bila difikirkan balik susah nak dapat kerja sekarang ni.. Nak cari makan pun sekarang susah.. sesuap nasi kena kerah keringat peluh berjurailah...Jadi syukur pada nikmat Allah.. Alhamdulillah.. Bukan senang nak senang.. dan bukan susah nak susah... usaha tangga kejayaan.. Tawakal pada ketentuan..dan jangan lupa bersyukur pada Allah atas limpah kurnia nya...
Sila tinggalkan pesanan.. Komentar.. atau saranan kami cuba perbaiki.. Bagi memantapkan lagi bahan pada episode akan datang di ruang Comment atau Chart Room.. Tq..

18 comments:

Lya Colours said...

aik jauh menung bangggg
hikhikhik
saya suka kete kaler purple
berapa harga nak tukar cat
if jd makwe leh dpt free x
muahahaha

Lazyf said...
This comment has been removed by the author.
damaiinx said...

wahaha...
pocong pun makan nasik !! gak krrr
hehehek...
wane...my car itam gitu
xnmpk comot sangat..:)

mohamad 'may' yawmon said...

hai, lama tak dengar cerita! hehe :D tengah sedap2 baca, terjumpa pulak si pocong tu, terkejut kita!

fik-autoz said...

wah bnyak keta bro,hehe...

erm,sy nk tnya ni..klu keta tu cat mngelembung pasai pa?huhu..klu kikis tu nk kena letak fibre ke?

joe@azamaju said...

kerja punya kerja sampai sakit belakang...aiyyooo

E.d.Y said...

cat tu kalau buat cat rumah boleh tak??huhu

ZulHilmi said...

bro.... giler lah banyak kereta masuk ni dah 4 biji minggu lepas 3 biji wahh kaya lah nampaknya kau...

Marzukie said...

Banyok keto demo... bagus lah kalu bisnes cam ni.. weh gapo pocong tu ?

AzRi said...

huhu..tgh final ni bro...doa2 kan ak dpt jwb dgn betul.huhu..amin

budak kampung said...

fuhhhh...semoge bengkel hang bertambah maju...ptotlah makin maju....bela pocong rupenye.....pocong mkan nasi daaaa hahahha

anyway moto aku tu biase je...xde canggih mane la bro...ko ni ahhh....

pawaka19 said...

salam bro..brape upah mengecat kereta ni kalau 1 kete.

Pawaka19 Dot Com
"simcard anda telah memenangi peraduan? " taktik terbaru si penipu

Amy Syaquena said...

salam ziarah..anda di tag

Nazz@Purple said...

Futuristiknye kereta..cam kapal angkasa dah jadi nye..

Aku+H=? said...

salam simpang..tq 4 dtg blog gua..gua diploma automatif..so,ckit2 membantu gak bla aku tgok blog korg..smpoi..aku nk mnta ckit..pa kata boh psl gti ngn full modification??yg boh enjin jahat,paip tukar,yg dah alami full modification..??smpoi kot...2 je,chow go chalo..bgus,pnd cari mkn..bru mlayu ley maju..

jejaka anggun said...

sapalah yg jadik hantu tuh.... sian.

syed azli said...

salamualaikum bro, nak minta tolong. nak tanya, cat kaler merah proton saga asal dengan merah iswara sama ke? saya tengok merah iswara atas jalan macam lain. tak semerah saga dlu. sekarang tengah fikir nak restore balik warna saga asal bagi mengamit kisah lalu :)

Unknown said...

Bengkel kat mana ea? Ingat nak hantar cat kereta la