Friday, July 23, 2010

Sepetang bersama gelagat pekerja

Buang masa seharian..
Hari ni tak ada apa-apa.. hari cuti katakan.. kita orang pun nak rehat gak.. Dok umah aje layan movie DVD setengah hari suntuk nak habiskan tiga citer sekali gus.. Pastu layan Play Stasion plak.. ni pun melantak main giler-giler punya main game lah.. semua game dah test.. wwuuuiii dari game bola, race kereta fomular 1, War Craft, Diablo, Fight-fight dan banyak lagi sampai tak ingat lah.. yang pastinya streat fighter jadi taruhan hebat ... Rasanya tak syok dan mencabar kalau main game kalau tak beating ni... hah.. sesaja aje lah main seringet- seringet.. korang jangan hingat kita orang ni nak berjudi plak.. ni sesaja letak kecil-kecilan.. pastu pulanglah balik duit tu...
Petarungan sengit antara Vega (Phadil) dan Gouki (Taukey Azli) ... Taukey sudahhh kalah wehhh... tukey sudah K.O melayanglah duit taukey tu...Dah boring main game play stasion.. rasanya nak capai helmet plak.. capai kunci motor.. start motor.. meh kita jenjalan plak bawak motor.. Ronda-ronda satu taman perumahan dulu.. pusing-pusing habis round kat perumahaan tu... Mood tawaf cukup 7 kali.. kami blah lah.. takut saakit mata jiran tetangga tengok gelagat kami nanti..
Meh Terjah Video.. tak ade keje..
Amboi .. Ni lah kerja Kita orang Ronda-ronda.. cari kerja pasal tak ada kerja.. kerja oh kerja...

Tengah layan syok atas motor ada plak yang main-main SMS..
Nak ngorat awek atas motor.. pastu awek tu larilah plak..


Rupanya dah ada pakwe.. itu yang pakwe diorang pecut bawak motor.. takut kami kejar motor diorang ngorat awek dia... cehhhh bukan test kami lah awek ko tu..
Dapat Keje plak.. Mamat ni lah yang tipon SMS tadi masa kami dok layan syok atas motor tadi tu... Ni mesti ada apa-apa dia dok tunggu depan bengkel ni... Mamat ni datang pasal mintak tolong kami catkan cover set dia.. Sementara tu owner tu nak repair enjin motor dia ni ..
Owner motor tu cakap " ko tolong aku ye baraikan motor ni ye... kita buat sesama" kami jawab " wehh kerja kami kan cat coverset motor ajakan, apasal nak tolong ko plak".. owner jawab plak " Tolong lah aku plak, aku da bagi Job kat ko.. Ko tolong lah aku plak.." apa pun kami dah agak dah mamat ni datang pasal ni.. kena gak bukak bengkel hujung minggu ni.... dari dok lelepak baik kami bukak sekejap bengkel..masuk gak duit tepi kan.. Ohh rupanya nak minta tolong cat cover set motorsikal tu... Sementara tu dia nak bikin enjin motor yang rosak...
Hah buka sampai tak ada apa yang tinggal... boleh kerr... untuk pengetahuan korang.. kami bukan kaki rembat motor ye dan kami ni bukan mat curi motor ye plak.. ... Astagfirullah jauh lah kerja cam tu.. Kami cari kerja halal bro..
Benda Pelik telah berlaku...Tinggal nak cabut Cover Set depan tu aje... Nape nya kami tinggalkan bahagian depan aje.. Masa kami tengah barai-baraikan part motor tu tetiba mata kami tertumpu pada nombor plat motor ni...
Macam tak percaya tetiba aje tulisan nombor plat tu bertukar dari JGN 9481 menjadi "JGN BABI" biar betul mata aku ni... Motor tu seolah-olah ingin berkata-kata.. Tidak merelakan tubuh badannya dibarai-barai (di cabut-cabut) ... Sorry lah motor dah tuan ko yang nak kau kena barai cam ni... kira ko salahkan tuan ko tu ye...
Bila di tanya pada Owner.. Hah tu mata ko yang tak betul tu... Sambil kita orang ketawa bila ingatkan nombor plat motor ni...
Kami baraikan motor sebab ni hah yang rosaknya... nak kena cari kat kedai spay part motor lah... cari part motor tu... Pasal Cover set tu nanti kalau ada masa kami akan buat entry citer cat motorsikal ok...

.......Nanti kita sambung lagi citernya.......
Sila tinggalkan pesanan.. Komentar.. atau saranan kami cuba perbaiki.. Bagi memantapkan lagi bahan pada episode akan datang di ruang Comment atau Chart Room.. Tq..

13 comments:

Mr.Z said...

takpa, time rehat, kita rehat, time keje, keja la kan.. :)
dah lama tak main street fighter..

nas said...

perg...street fighter......lame xmain..
zaman dulu2 tuh..
hahahaha...
erm..ade plak no plat yang hampir serupa ngan ayat jgn babi...
hahahhaha..
unik2.....
mahal kalu djual tue...compen org xcurik....
hehehhe

Faisal Admar said...

haha lama tak main street fighter :)
pakai akuma best...!!!

pawaka19 said...

game tu aku penah main..baru main sekali fight ngan member..member kalah..aku rasa aku ada bakatla main game fighting ni..hehehe..
papepun happy weekend afzainizam

New Entry

"Review Filem Tekken (2010) : Survival is No Game"

en_me said...

walopun membaraikan bodi moto tp masyukk tewww..

comel said...

biasa la tu...remaja macam2 aktivit nakbuat...nanti da tua slow down la diowang ni...

heheheh
entry cat helmet ko tu menarik ah
korang ade pakage cat helmet x???
kalo ade bole la hatar

aku 2bulan setengah LI la brother...latihan industri
kat petronas...
syok wooo..aku teringin nak masukna gambar2 kat sana sepanjang aku latihan...tapi...petronas akan saman aku sebab gambar kat dalam site sume confidential...cit!


alah lola tu gile buat x tau je la...da ramai orang macam ni aku jumpe...selalunya diowang rasa diowag best memang la selalu datang blog orang kutuk sana sini
ekekekek

E.d.Y said...

amboi..sronok main game

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

tgh rehat2 pun kene keje gak?

xpe..rezki..masyuk la raye ni

cpt skit publish entry cat coverset moto tu..

xsbr nk tgk ni...

alvin takda umah harga 8juta said...

last main game street fihgter masa kat game park wa kena tangkap ngan polis sbb takda IC..

syahira ariff said...

hahahahaha
lawak la nombor plat tu
caner mata tu bleh terpinar nampak laen?
hehehe

iLhAm_bEcKs said...

men la ps2..ngeee

slalu snggah..
cme,lme xdrop komen..

AngahSayang2314 said...

ooo apa yg penting keje buat cara kerja ..makan buat cara makan kan????

s h e e said...

hehe...kerja2 jugak...time enjoy n rehat2 pon perlu...hoyeah...beshnyew main game...da lame x men...