Friday, January 28, 2011

Pemandu Lelaki VS Pemandu Wanita..

Siapa yang paling cuai di jalan raya?Pemandu lelaki atau pompuan. Mesti lelaki akan jawab..pompuan le selalu cuai, buat silap, dan selalu excident. Pompuan akan kata, lelaki suka bawak kete laju-laju dan merbahaya..EEEMMM mana satu yang betul ni…Dan pastinya ade gak yang berkata "lelaki dengan wanita sama"
Antara Perbandingan
Pemandu lelaki & Pemandu wanita,

masing-masing mempunyai kelebihan dan kekurangan masing-masing.











Natijahnya hanya kira-kira 10 peratus kaum Hawa maut dalam kemalangan jalan raya manakala 90 peratus adalah kaum Adam ....

Segala saranan, pandangan & komen untuk kami teliti dan perbaiki.. Silalah diutuskan di ruangan Chart box atau coloum comment.. Thanks.

35 comments:

budak kampung said...

pade aku memang dua2 same. xleh nak bezakan gune jantina..huhuhu....tiap org laen2 lor....yg penting mase bawak keta ke moto ke lori ka keta kebal ka kene ingt org yg kt sekeliling. kadang2 kite bawak leklok,org yg sondol kn??huhuhu.....

tehr said...

hehe
perempuan letak bermacam benda dalam kereta

nampak macam betul sangat tu

Haziq Yaacob said...

terbaekkk aa entri ni..mmg best..haha

Alid said...

analysis yg ko buat tu
sume betul

tp kadang2 tgk pada org gak

conclusion is :

both gender are the same, tengok pada pengalaman pemandu

Eazy Izzuddin said...

dua2 sama je bro sekarang nih
heheh
xD

selalu nampak wanita siap mekap2 lagi dalam kereta hehe
xD

Fit said...

haahahaha gambo last tu rabbit comel tu mmg agak xleh blah dowh..siap pink pulak tu..rase nk sepak beliau laju2..tapi btol gak dowh..laki pompuan bwk keta same je bahaye nye..tapi yg plg ketara beza, laki ade common sense time driving..pompuan? jgn harap la.. btw nice post yaww~~

LiFe KaMi said...

mmg dua2 sama je..
yang paling penting sentiasa berhati2, ingat orang tersayang..
pemandu kena byk besabar bru kurang kemalangan..

Ahmad Hizwan Ahmad Shukran said...

haha.. ske la tngok comparis0n mcm ni..
dalam Al Quran da dsbutkan ttng jalan.. matahari di jalannya(orbit),bulan di jlannya,bumi d jlannya,smua plant ad jlannya..
so,dgn ptunjuk 2,kte taw jlan mne sesuai untk kte mngikut knderaan kte,jgn men redah j.. huhu..
moga2 kte dlindungi oleh Allah dari kmlangan jlan raya.. =)

adamzico said...

hehe.. setuju..!
tapi kan.. sekarang ni ramai pemandu lelaki lebih suka memandu bergear auto..? cam ne tu?

by the way.. suka ayat |Komen| dalam n3 eden tu.. hahaha.. i loike! wink!

iwan_dextrous said...

hihihi..perbandingan yg bagus..huuhh...ye kot..laki mmg ske berhabis duit..hahaha

Azurina Indah said...

sume kaum adam kat cni, ni wakil kaum hawa..bmekap, makan minum dlm keta, longgok kasut dlm keta, mmg langsung tak bkenaan dgn saya..

mmg x bole dipertikai, skrg ni gender x menjadi soal kat atas jlnraya, 1-1, kita drive berhati2 pun, orang lain yang sondol, now, salah sape? bila dah sondol org, bebel2 kata kita yg salah, lps wat repot polis, dia yg kena denda RM300..padan muka!!

Hanisah Safian said...

saya perempuan.dan saya lebih suka kereta MANUAL! hekhekhek :P

ayunda maajis said...

errr..entri ko ni yg buat aku nerves nk amik lesen kete tahun ni..huhu..sbb aku ni jenis panic kt jln raya..huhu..(nk amik lesen ke tanak?..nk amik lesen ke tanak?..haish)

hawiz said...

pehh..posing tak ingat pic last tu..hik3..

umi_e said...

salam...ada juga kebenarannya :p

NICK IRFAN said...

aku sokong ko! ni berpandukan mak aku dgn ayah aku bawak keta... hehe

E.d.Y said...

lelaki ke pompuan, dua2 sama...dua2 boleh jadi samseng jalanan

Betta sp said...

ak stuju pasal 'saman kesalahan pemandu wanita'. slalu je nmpak pompuan masuk line tiba2 je, laki pon ada jugak tp jarang la

p/s:geli la tgk lelaki arnab posing tue

Admin P@P said...

Assalamualaikum.
Pandu cermat, jiwa selamat. InsyaAllah.
Tak kira pemandu lelaki atau wanita, perlu lebih berhati-hati agar tidak terlibat atau menjadi punca kemalangan.

Semoga selamat dalam perjalanan. TQ

Sham said...

terbakar bila kena potong dengan pemandu wanita...heh..

Woofer Storm said...

hahaa info bgus ni...tapi pic last tu tak leh tahan,..heheee seksi tu bro^^

fiezah91 said...

wohoooo..best entri nih..haha.. ada jgk btl kat sini..ekeke

mie said...

uihh!!
gue xsuka naik kereta yang dipandu perempuan..
ehehheee

LovEmoNEy said...

hahaha... normallah.. wanita hidup penuh dgn emosi... ayway.. xde niat nak baut awk kecil hati.. bukan teguran.. tapi saja jer.. sy pun lupa awk ada blog lain selain kucing2 tu... anyway.. thanks a lot...

hysman said...

salam bro..
skrg ni pon wanita dah hebat dr lelaki..
motong kete selamber jer..
so takde lg kait mengait dgn gender..
yg pntg adan n etika kita memandu.
tak semua lelaki n wanita mcm tu..
ikut peraturan,mulakan dgn doa mohon pd Allah spaya selamat,dan sentiasa mengigiati mati..pesal malang tak berbau..
insyaAllah semua selamat..
kdg2 bile kita berhemah,org lain plak yg langgar kita..adeii..
:P

lalink7 said...

lelaki dan pempuan same je cuainyee..hehehehe..

nak beli rak letak lam bonet kete sbb dah penuh dgn kasut dah..hahahaha

Alan said...

kalau dah exsiden tak kira dah laki ke pompuan..yang banyak cakap lelaki exsiden tu sebab lelaki lebih ramai memandu dari pompuan..

nabilah_2908 said...

ada betulnya juga...

baik lelaki atau pun perempuan..masing2 ada kelemahannya.. ;)

fakta tntg perempuan..kebanykkn betul..terutama bab kasut...hehehe...

jom ke APA KATA HATI pulak,
HARI MENTERNAK LEMAK

Miecyber said...

Fakta menarik..

Amaran hujan peringkat merah di Johor

MataHati @ MH said...

takder beza pun antara 2 jantina ni.
yg penting, jadilah pemandu berhemah. berhati-hati di jalan raya. pandu cermat, jiwa selamat

Ct Arina said...

haha =D awk silap ok. laki yg selalu menyebabkan kemalangan sbb suke memandu dlm keadaan merbahaya ~_^

Mr.IX said...

x igt negara mana yg sokong amik wanita jadi drebar bas.....

fiq said...

ko pn mcm bias je nk ckp perempuan bwk kete teruk. huhu..

ijatnuar87 said...

heheheh..fakta yg pahit untuk ditelan...tapi macam tak caya kan,sebab kiter takleh nak trima yg nih...

AngahSayang2314 said...

kalau tengok2 kan betul gak kan?? tapi angah guna menual apa hehehe