Thursday, November 19, 2009

Proton Putra Cat Hitam Mati Dengan Line Hitam......

Projek Putra Hitam Mati Dengan Line Hitam....
Owner kereta putra ni telah datang ke bengkel kami untuk mengecat keretanya... Kali ini ceritanya berlaianan... sebabnya dia bawa gambar kereta.. dia nak kereta dia buat sama macam tu.... ada line tengah dari hadapan ke belakang... dan warna yang di pilih ialah warna hitam mati..... hah.... kami terfikir gak line dah hitam warna pun hitam.... ape pun kami cuba buat projek kereta ni.... ini kali pertama kami buat kereta colour hitam mati dengan tambahan line jalur punwarna hitam.... hitam dengan hitam macam mana nak kasi nampak jelas warna line tu timbul... puas kami fikirkan caranya.....

Rupa asal kereta putra tu......bonet depan dia berkarat....Tingginya spoiler belakang dia ni.... wow...Dari bahagian tepi tak nampak ape -ape yang tak elok tapi bahagian atas bumbung dia karat....Bumbung atas kami simen habis kseluruhan....Zoom jauh skit.....Bahagian tepi body banyak gak yang kemek rupanya... kami simen gak....Ni bahagian bonet depan dia bila di gosok pakai kertas pasir baru nampak banyak lubang pada atas bonet dia ni rupanyaSambungan side skerting pada pintu kereta tersebut.... kami cantumkan aje....Hah yang ni kami buat line tu dulu tujuannya buat line ni dulu supaya permukaan tu akan nampak perbezaan..
Yang ni lah hasilnya... nampak kan line dia.... lepas ni baru cat hitam mati pada keseluruhan body tu...Sama gak yang kat atas bumbung ni.... dah jadi pun.... tapi tengah tunggu betul-betul kering dulu...Bila dah siap cat nampak tak perbezaan antara colour hitam mati tu ngan line hitam tu... nampak jelas line Pada waktu siang warna line hitam tu timbul pada permukaan hitam mati body putra tu...Cuma yang takutnya bila waktu malam... nasib baik warna line hitam tu timbul dengan jelas pada waktu malam... lepas ni kerja-kerja polish nak di lakukan... kami ambil peluang snap dulu gambar...Pandangan dari tepi Putra tu..... colour hitam tu bila waktu siang..Bila malam colour dia lebih gelab sikit...Dari tepi Colour hitam mati tu....Bahagian atas bumbung yang berline tu...Zoomm biar lebih jelas... garisan atas bumbung hingga ke hujung spoiler....Line atas spoiler..... sampai hujung bebDari bahagian belakang line kereta tu nampak jelaskan...Zoom lagi biar nampak jelas...... timbulkan hitam dengan hitam nampak bezanyakan...Sport rem pun dia nak hitamkan.... nah ini rupanya....Kereta ni serba hitam..... susah nak polish kereta ni ... sebab colour dia hitam mati tak kilat pun....Yang ni kami snap gambar seat dan ruang dalam enjin dia.... saja aje snap gambar ni....
Thanks pada owner Putra ni... Dari jauh dia datang buat kereta kat bengkel kami... cuma kami harap anda berpuas hati ye.... Pasal colour hitam mati ni susah nak timbul ... dan line hitam di permukaan hitam juga susah nak timbul perbezaannya... Tapi kami telah cuba... moga hasilnya anda berpuas hati... Thanks ye....

Segala saranan, pandangan & komen untuk kami teliti dan perbaiki.. Silalah diutuskan di ruangan Chart box atau coloum comment.. Thanks

11 comments:

Tunjuk Bintang said...

cam best jerk wat line hitam tu...

dirty_herry said...

Salam bro.. warna tu ok cuma line pada spoiler tu patut belah bawah.. atas tu biar kosong.. Sori tak sempat nak ambil keta.. masih ade di brunei..

pakcik kordi said...

perghh!!!semart la beb!steady la lu orang!yeah!!!!

alan said...

semak gile kaler keta dia...tapi apa nak wat..keta dia duit dia..so biarkan ler..

tapi kadang2 aku pelik dgn sesetengah org ni..wat keta ikut sedap sendiri je..kadang2 tak kena langsung hehehee.

sha89 said...

perghh!! mmg lain aa...xpenah lg aku nengok org buat line tu smua hehe...

tp mcm pelik pun ade...kn bgus line tu buat colour yg lg timbul...baru org nmpk kot...tp pic2 kat ats tu mmg superb aa...good job :)

Faarihin said...

Salam..
fulamak.. caghe arr.. hasil yg sgt menarik.. walaupun sy bukan owner kereta itu..tapi saya rasa sangat berpuas hati dengan hasil kerja yg dilakukan. sangat2 membuatkan saya teruja.. cam nak antau keta kat sini aje nant.. (^__^)

AzRi said...

salam kembali..xbnjir pn bro..moge2 selamat la hndaknyer..wa syokla...boleh main berenang hari2..wakakaka

Eazy Izzuddin said...

suka gak wat line2 neh
;)

kimi said...

patut rrr x sabar nak balik...
xpa nanti balik boleh show off kat office lepas ni aku nak hantar kereta aku plak...aku nak masuk bumper neo R3...

Boss kalau pasang bumper satria neo R3 berapa spray and complete with spotlight...

ramlee hamid said...

Berapa total harga cat hitam mati mcm ni

ramlee hamid said...

Berapa total harga cat hitam mati mcm ni