Wednesday, October 21, 2009

Projek Body kit Iswara Salon

Fantasi dan Reality Si Iswara.....
Mungkin tak terucap dengan kata-kata.. Tetapi dapat di gambarkan melalui lukisan... Pelikkan...

" Hah Macam ni yang aku nak buat..Tak tau nak cakap nak buat cam mana nak modifite korang tengok sendiri pastu klu boleh buat korang buatlah ye..." kata owner pada kami

Itu yang hendak disampaikan melalui gambaran lukisan tangan milik owner kereta iswara ini... kangkadang tergelak gak bila lihat lukisan tangan owner tu yang di tunjukkan pada kami.... Macam-macam hal lah permintaan orang...Aduuuuiiiii....... apepun kami layan........ Nasib baik dia tak lukis kereta gaban ke atau lukis Kereta Power Renjer ke payah gak kami nak buat nanti...


Cantik gak lukisan owner iswara ni... lukis tangan...Dia pakai kertas lukisan anak dia kut...
Gambaran Pandangan hadapan kereta tersebut....

Bahagian tepi Kereta tersebut.... dahsyat gak
Bahagian Belakang kereta tersebut...

Melalui Lukisan tersebut kami cuba terjemahkan masej yang nak disampaikan oleh owner.... oder part yang dimaksudkan seperti dalam lukisan tersebut.... dan cuba buat cantumkan....
Mamat ni control hensome plak depan kemera.... nak control macho ke nak kerja...
Simen di lakukan menutup bahagian sambungan coverset tersebut
Mamat ni bagus.... kerja bersungguh-sungguh... klu nak cari calon menantu pun mmg ini lah orang nyacam ni lah .... kerja dgn berdedikasi... simen baik baik ye sambung biar kemas ye... jangan tebal tak sekata plak
lepas asimen Pastu kena gosok plak....
Belum siap lagi pasni nak tebuk fender nak bubuh sisik tepi.... lubang ribet tu kasi tutup simen biar tak nampak
Bahagian belakang tu pun dah hampir nampak skit bentuk...
Bahagian tepi skerting dan cover tepi pintu dah siap pasang
Skerting bawah yang dipasangkan tu
Walau bagaimana pun ianya masih belum siap sepenuhnya.... apepun kami akan siapkan sambungan pada bahagian sisik tepi ,bonet dan bumper lepas ni.... banyak lagi yang belum kami siapkan.... tak pe kena siapkan satu persatu dulu....
Ok sambungan cerita ni nanti

3 comments:

Tunjuk Bintang said...

eh.. lukisan itu sumber insprirasi. lukisan tu pon penuh fantasi tau. glurp...

Piza 89 said...

salam bos ..arc part tu pakai welding ke pakai rebet ?

Muchlis Faroqi said...

Salam. Area kulai n johor kat mana ada buat ni.. lepastu arc guna arc dari kereta apa?