Thursday, October 8, 2009

Projek Wira Hijau Spacial Effect

Projek Wira Hijau Lepas Naik Cuti Raya
Selepas lama bengkel bercuti Hari Raya Aidilfitri dua minggulah.. Kini bengkel kami dibuka semula.. Rasanya agak berat nak memulakan kerja... Projek pertama lepas berehat panjang..Tempoh hari sebelum raya seorang pemilik kereta wira ade datang ke bengkel kami untuk mengecat kereta tetapi kami tak dapat nak buat keretanya kerana kesuntukan masa. Lepas raya bolehlah.Seperti yang dijanjikan owner kenderaan proton wira itu datang kembali untuk cat keretanya..
Keadaan Bonet kereta yang disimen dan perlu digosok ... Agak teruk bonet kereta ini.. penat gosoklah..

Keadaan Bumbung kereta.. mujurlah tak berapa teruk
Bahagian tepi pintudan body kereta tersebut.. Di simen dan digosok

Pun sama sebelah kiri body kereta tersebut keadaan semasa kerja-kerja mengosok kereta
Keadaan kereta selepas undercode ... jemur dulu biar benar-benar kering

Warna yang dipilih oleh pemilik kereta ini adalah warna hijau spacial effect..

Bahagian bumper hadapan yang dicat tu ...
Cat bumper belakang plak ...
Jarang Taukey bagi ambil gambar masa dia tengah cat.. Mood dia tengah baik tu
Ade skill tak.. cam ni lah taukey spray kereta..
Bila taukey sendiri yang buat nampak macam senang je..
Taukey yang meringankan diri nak buat kerja.. rasa pelik plak taukey lepas raya niKereta yang sudah siap di cat di biarkan kering... sebelum clear di semburkan
Selepas itu Taukey sedang spray clear plak.. Sampai malam gak nak spray ni
Sementara tunggu kering kereta tu .. taukey cat plak benda ni LH RH side miror Tekunnya taukey sedang mengecat part-part yang lain..tak senyum langsung
hah ni dia.. Bila dah kering baru nampak hasilnya.. Lain gak bila hasil tangan taukey sendiri yang buat

Bersinar-sinarlah bila dah mula kering tu.. Bonet hadapan warna hitam permintaan owner kereta
Sejak akhir-akhir ini memang dah banyak owner kereta mintak cat warna hitam pada bonet hadapan .. pelik lahLepas dah benar-benar kering .. barulah kerja-kerja polish dilakukan oleh anak buah

Keadaan selepas dipolish...
Dah siap sebiji kereta ni... lain gak bila taukey turun padang buat kerja.. memang senang kerja jadi amat mudah.. tak banyak kerenah lah.. tapi itu pun klu mood taukey baik..
Ape pun terima kasih kepada pemilik kereta wira hijau ini.. kerana memberikan kepercayaan pada kami.. Diharapkan pemilik berpuas hati hendaknya jua..maaf kerana terpaksa menunggu giliran walau pun terpaksa buat kereta ini selepas raya..

8 comments:

~0~ said...

cantik gak kaeler hijau tue.

Tunjuk Bintang said...

berkilat2 keter pass shj siap segala proses... huhuhu

i'm_siCK_n_tiReD said...

aiyooo..aku ske tgk proses2 macam nie..hehehe..

Abg Din said...

hijau....dah polish nampak berseri-seri...

bonet hitam tu, trend masa kini...mcm2 aje la diaorg ni...

alan said...

bonet hitam sebab nak pakai bonet carbon x mampu..so kaler itam pun jadilah..

sha89 said...

wahh cun gilerr kete tu lps dh siap di cat :)

a ah la...aku pun pelik nape org suke letak warna itam tang bonet tu...cm pelik pun ade tp dh trend kn~

ape2 pun, kim slm kat taukey tu haha :D

abang besi said...

bila nk airbrush van aku nie azli ?hehe...kemas ah kete tu!

ard_deep said...

tuan, klu spray kereta cmni brape harganya ya?

(tolong email saya... )