Sunday, March 20, 2011

Air Balang Kenduri Kahwin Air Durian Belanda

Salam pada pembaca Blog kami...Seminggu cuti sekolah ni musim orang buat kenduri kahwin..Alhamdulillah murah rezeki bisnes kami kali ni, kami Syukur dalam masa terdekat ni banyak tempahan membuat air balang khususnya untuk kenduri perkahwinan... Ini Kali kedua Tuan Rumah panggil kami buat air.. menu kali ni adalah Tea bunga piece, Milo ais, Laici, Katira, Air cikong sejuk, Jagung, Asam boi, tiga menu baru ABC ROCK, Air LIME dan Jus Durian
Belanda...
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ۩۩۩▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Air Balang Kahwin ....
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ۩۩۩▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang tempahan pekej minuman dan harga .. Jika ade yang berminat Silalah hubungi kami pada Nombor Talifon kami:
Bila dah siap bancuh tu.. Tibalah masa melayan tetamu ... Seronok bila kita tengok ade ramai tetamu serbu tempat air ni reramai oder air yang diorang nak... Kebiasaannya kami mendapat tumpuan pengemar kalangan kanak-kanak, memang mendapat sambutan ..
Masih sibuk melayan kerenah tetamu....kami tetap servis perkhidmatan melayan mesra para tetamu... pilihlah... pilihhh.... yang mana satu air yang berkenan ... semua sedap belaka tau...
Macam-macam ada.. marii-mariii semua ada pilih aje nak mana satu... boleh rasa satu persatu... tak payah bayar Tuan rumah Pengantin dah bayar kat kami... kira Tuan rumah belanje...
Waktu kemuncak adalah pada pukul 2.00petang hinggalah pukul 3.30 petang.. amat sesak premis minuman kami...Para Petugas kami sedang bertungkus lumus melayan kehendak tetamu jemputan..
Tetamu yang hadir tak mengecewakan... Ramai gak.... tak putus kunjung tiba.... amat meriah tak susut pun orang ramai penduduk kampung yang hadir....
Tetamu yang hadir tak mengecewakan... Ramai gak.... tak putus kunjung tiba.... amat meriah tak susut pun orang ramai penduduk kampung yang hadir....
Tak putus-putus tetamu yang menikmati air dalam balang yang penuh pada mulanya susut dan terus susut.... larissss-larissss...
Apa yang kami harap perkhidmatan kami memenuhi kehendak tuan rumah dan para tetamu.... moga anda semua berpuas hati.... terima kasihhh pada tuan rumah yeee...
Otai .... Orang lama tapi suaranya amat mantap sekali....suaranya memang amat merdu sekali

Tengok memang sepadan bagai pinang dibelah dua.. Sama cocuk sama padan... Warna pink tema kali ini ...So kami disini doakan agar kalian berdua berbahagia hendaknya jua..
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ۩۩۩▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Resepi Air Durian Belanda Spacial 
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ۩۩۩▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Ni air Jus Durian Belanda antara air paling laris sekali masa majlis tersebut...Kali ni Jus Durian Belanda habis dulu.. Ramai yang Bila minum air ni... banyak yang puji enak rasanya... Alhamdulillah ....Seperti biasa kami nak kongsi bersamalah resepi air ni...


Bahan-bahan ( 4 - 6 orang )

  • 2 cawan isi durian belanda
  • 3 cawan gula pasir
  • 3 cawan air
  • secukup air masak
  • 1 biji lemon - ambil jus atau hiris saja
  • 2 sudu madu
  • ketulan ais secukup nya

Cara-cara

  1. Isi durian belanda,gula dan 3 cawan air dimasak mendidih dan sejukkan.
  2. Ketika menghidang,bubuh seberapa banyak campuran durian belanda ke dalam jug dan campurkan secukup air masak,ketulan ais dan secukup jus lemon dan 2 sudu madu.Kacau sebati.

Segala saranan, pandangan & komen untuk kami teliti dan perbaiki.. Silalah diutuskan di ruangan Chart box atau coloum comment.. Thanks"

31 comments:

Cempaka R.Minta said...

hii cempaka datang

Yastro said...

Huuu...patut ler bz jer...ade bisness org kawen...
kat area mana ni bro? baru ni la dengo majlis kawen guna tempahan air...rase terkejut gak nih...

Siap bagi resepi lagi...cayalah!!!Apepun gua ucapkan selamat berjaya dlm bisness nih...




#Org tua gua asal dr Kg Sg Lurus bt pahat..Dh lame tak jengah ke sana....tak de sape lg dah...huhuhu

HEROICzero said...

katira satu, bang.

*hulur rm1*

=)

gud luck, dude.

NICK IRFAN said...

aku sampai skrg teringin nk merasa air katira ko... bila la agaknya.. sbb aku cari kat tmpt aku x jmpa..

MataHati @ MH said...

mantap.. bukan selalu kat kenduri kahwin dpt tengok bermacam jenis air ni. selalu dpt minum air sirap jer...

IMANSHAH said...

tu dia..macam ni ke skrg bisness?? jarang bertemu kenduri panggil katering air yg lain dr katering nasik

Fadzli Amir said...

Huihhh..bestnyee...nanti bila wat kenduri nak try wat cam ni la...hehehe..air KATIRA tu air apa???

bobhandburry said...

Salam singgah,
blog yang menarik dgn gambar buble ckp2.. nice blog

Zu
http://www.zuwairiaiman.com

Ina said...

wah..bestnya..buat air balang kat umah org kawin.. semoga bertambah rezeki anda ye.. lawa pengantin tu..

s h e e said...

dahaga pulak bile tgk air2 tu...hehe...besh btol g kenduri cmni...

Firdaus Kasim said...

wow.. ada cawangan tak? kalo buat kt kl ada x? hehe

Firdaus Kasim said...

sy dah masukkan link blog ini dalam blog saya.. hehe..

Adii NakHeran said...

wah bro,, bisness,,,
mmg nampak meliur macam2 ada,,,
xpenah nampak lagi kenduri buad style macam ni,, tapi mmg gempak,, tadee air sirap jeq memanjang,, heh

lalink7 said...

pelik sungguh baju yg pengantin tu pakai...renda nyee unik..hohoho..

si pengantin lelaki pakai kasut sempoii abiss..

best2

Mohamadazhan hjDesa said...

salam bro

unik lah, sempoi. Lain dari lain ni. tak pernah tgk lagi camni kat kenduri kahwin :)

nabilah_2908 said...

wah..buat business air yer..tk pernh la sy jumpa kat area Melaka buat air balang macam ni.. :)

moga terus success yer...mcm nk order..tp lambat lagi rasanya nak kawin..huhu.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
PENDRIVE

Cikgu Den said...

waa menarik. tak pernah lagi pergi kenduri kawin yang ada banyak pilihan air mcam nie. kalau tak nak pergi pun jadi pergi nie. dapat rasa semua jenis air. bukan selalu dapat.

faiz said...

1st time tgk kenduri buat air camni..nmpk bestla air2 bro buat...semoga maju jaya..

NOOR FATIN said...

air cikong tu apa??

♕ Mr.IX ♂ said...

ABC ROCK!! yeah! yeah!!

Salam Blogwalking dari terengganu blogger!! ^__^V
Latest Entry :
1.Tutorial tambah jumlah komen tipu-tipu..
2. Tutorial tambah background n border bawahh Footer Post
3. Tutorial tambah Blockquote dalam Blogger....

ayunda maajis said...

aku nk air mix dari balang 1 smpai balang 8 buleh? haha

A'IM said...

durian belanda..pergh...lama tak minum... sedap giler ...

URY said...

uuuiihhh...mcm2 air ade, mcm2 kaler plak tu.
Biasa kat kenduri kawin dihidang sirap je... Klau kaler2 mcm ni tentu lagi best ni..

nas said...

hmmm...
cm sedap plak air durian belanda tu..
umphh.. cam nak rase jerk.. kalau beli da la mahal.. rase xsedap mane pon.. hehehhee.... yum3...
air katira tu ape bende plak?

AngahSayang2314 said...

wahh bro pun dah ada gak yer resepi hehehehe...gud luck bro ngan biss yg baru nie

mr.syazwan said...

dulu ku pernha baca entri pasal air ni

seiyes mmg unik

hope nnt ku teringin time ku kahwin

ko sponser air2 ni

hahahaa

penyanyi pompuan tu mcm NORLIAH GHANI kan?

hahaha

Alan said...

meriahnya dorang kawin

Betta sp said...

wuuuh...bestnyer ada mcm2 ayaq. tapi air katira tue xpenah dgr pulak, rasa apa air tue?

shah-kayrul said...

first time tengok kat kenduri ada air mcm nie

Faisal Admar said...

memang power!

suka tengok orang melayu buat bisnes :)

Miss Tira said...

Wah bagus ni. Nanti Tira pun nak order yang ni laa untuk majlis perkahwinan Tira (berangan je padahal lambat lagi). Hehe ^^